Szezonzáró verseny (képgalériával)2017. november 15. (szerda) 19:00 - Sportnews/6289_0_300.jpgÖt arannyal, egy ezüsttel és két különdíjjal tértek haza az ózdi hip-hop-osok a Soroksáron megrendezett szezonzáró versenyükről. A Magyar Látványtánc Sportszövetség Őszi Kupa Magyar Bajnokságán Zsámbokiné Vadas Szilvia tanítványai hat koreográfiával indultak és kiemelkedően teljesítettek.

Mozgalmas esztendő végéhez értek az Erica C. Dance School helyi versenycsoportjai. A hip-hop táncosoknak a Magyar Látványtánc Sportszövetség Őszi Kupa Magyar Bajnoksága volt a szezonzáró megmérettetésük. A soroksári versenyen egy szóló, egy duó és egy trió mutatkozott be, valamint három másik formációjuk is színpadra lépett. A B. Branch profi gyermek kategóriában indult, egy arannyal és egy különdíjjal büszkélkedhetnek, a P.B. Crew, profi formáció kategóriában szintén a dobogó legfelső fokán zárta az évet, és ők is kaptak különdíjat. Zsámbokiné Vadas Szilvia elégedett tanítványai teljesítményével.

„Én nagyon meg voltam ijedve, mert az őszi szünet hétvége, utolsó előtti napja volt a verseny, és nekünk nem volt tanítás akkor. Egy versenypróbát természetesen előtte egy nappal beiktattunk. Minden versenytáncosom nagyon színpadhoz szokott táncos, és mondtam nekik, hogy most nem egy sima, egyszerű fellépésről van szó, hanem természetesen egy nagyon komoly nemzetközi pontozóbírók előtt kell teljesíteni. Nem kellett őket motiválni, hiszen nagyon okos, értelmes gyerekek” - mondta Zsámbokiné Vadas Szilvia, az ECDS Ózd iskolavezetője.

A diákok számára minden verseny fontos, még sok év eltelte után is. Az RBR Crew profi trió csoportban, Csörgő Réka, Varga Boglárka és Gyenes Réka ezüstérmet szerzett. Számukra nagyon érdekes volt a viadal, hiszen egyedi koreográfiával készültek és büszkén tértek haza a második hellyel is.

„Különösen nagy öröm volt számunkra, hogy idén az általunk készített koreográfiával is versenyezhettünk. Az ellenfeleink olyan táncokkal versenyeztek, amelyeket profi, szakképzett táncpedagógusok készítettek. Ezért különösen jó volt a velük szemben való megmérettetés is egyben” - nyilatkozta Varga Boglárka, táncos.

Budenecz András amatőr szóló kategóriában aranyérmet tudhat magáénak. Turcsányi Réka és Demeter Dorottya, vagyis a Just Clear formáció tagjai pedig profi duó kategóriában hozták el a legfényesebben csillogó érmeket. Az Erica C. Dance School ózdi versenycsoportjai gőzerővel készülnek a következő tanévre.


Képek forrása: facebook

289_0_t 289_1_t 289_2_t 289_3_t
289_4_t

 

Vissza