Felzárkóztató tanulás (képgalériával)2017. november 14. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/6286_0_300.jpgFelzárkóztató és tehetséggondozó képzéssorozat indult a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán. A Tiszti Kaszinó épületében heti két alkalommal fejleszthetik matematika és fizika tantárgyakban szerzett tudásukat a diákok. A kurzus célja, hogy motiválják és segítsék a helyi tanulókat a továbbtanulásban.

Idén a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán összesen 20 hallgató kezdte meg tanulmányait szociális munka, valamint anyagmérnöki szakon. Szeptemberben sok tanuló jelentkezett a képzésekre, de magas volt a felvételi ponthatár. Most egy pályázatnak köszönhetően a diákok tudásukat bővíthetik két olyan tantárgy terén, amely szorosan kapcsolódik a beindított szakokhoz.

„Idén a Miskolci Egyetemnek a Főnix pályázati projektjén belül lehetőség volt arra, hogy a két legnehezebb tantárgyból, matematikából és fizikából, részben a bent lévő hallgatókat megerősítsük, illetve azokat a középiskolás diákokat, vagy hallgatókká váló fiatal felnőtteket is segítsük abban, hogy ebből a két tantárgyból tudásuk gazdagabb, jobb és hatékonyabb legyen” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A program célja, hogy a középiskolás diákok, akik érettségi előtt állnak, illetve mérnöki vagy természettudományos jellegű felsőfokú képzésben gondolkodnak, még biztosabb eredményekkel folytathassák tanulmányaikat. Ezen a képzéssorozaton az egyetem hallgatói is részt vesznek, hogy megerősítsék a középiskolában tanultakat, hiszen így lesz a tudásuk még alaposabb.

„Az én esetemben, aki régebben érettségizett, annak mindenképpen jó ismétlésnek tudható be. Erre tudok építkezni az egyetemi órákon, mivel ott a felzárkóztatásra már nincs lehetőség. Így nagyon jó, hogy ezt megszervezték nekünk” - nyilatkozta Antal Dávid, egyetemi hallgató.

A tehetséggondozásra a Tiszti Kaszinó épületében, heti két alkalommal, hétfőn és kedden a délutáni órákban fogadják a diákokat. A következő év szeptembertől is várják a hallgatók jelentkezését a nappali tagozatos, államilag finanszírozott anyagmérnöki, valamint szociális munka szakra.


286_0_t 286_1_t 286_2_t 286_3_t
286_4_t
Vissza