Isteni áldás (képgalériával)2017. november 14. (kedd) 19:00 - Egyháznews/6283_0_300.jpgSzent liturgiával tisztelegtek Szent Mihály és a többi arkangyal előtt a görögkatolikus hívek. Az ünnepre való tekintettel az istentisztelet után lehetősége nyílt a vallásgyakorlóknak, hogy Bodnár Dániel parókustól áldást kérjenek a gépjárműveikre.

Rendhagyó istentiszteletet tartottak vasárnap a görögkatolikus templomban. A program Szent liturgiával indult. A szertartás után a parókus felszólította a megjelenteket, hogy vonuljanak ki együtt az Isten háza elé. Itt egy rövid imádság után Szent Mihály és az összes angyali rend közbenjárását kérve megáldotta azok járműveit, akik ezt igényelték. A hívek autóikkal egymást követve haladtak a parókus színe elé.

„Szerintem azért jó, mert mindenki úgy fog közlekedni, hogy a jó Isten áldása kíséri az út során. Remélhetőleg minden ember egészségben haza fog érkezni a családjához” - mondta Szabados Tamás.

A görögkatolikus egyházban hagyománya van a járművek megáldásának. A hívek egyébként a gyertyákra is Isten áldását kérik, ezeket nem csak a templomban, hanem otthonaikban is gyakorta használnak.

„Keleti egyházunkban ezen a héten ünnepeltük Szent Mihály és az összes arkangyaloknak az ünnepét. Néhány héttel ezelőtt mikor beültem egy gépkocsiba azt a matricát olvastam, hogy „Soha se vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repül”. Valamiképpen ebben a humoros mondatban is van igazság, hisz manapság felpörgetett világban élünk. Gyakran elkap minket a hév, késve indulunk el, és hamar szeretnénk megérkezni” - fogalmazott Bodnár Dániel, parókus.

A hívek ezek után sem maradnak közösség összekovácsoló programok nélkül. November 19-én vasárnap délután 3 órától, adventi koszorú készítésre várják az érdeklődőket a görögkatolikus parókián. A részvételi szándékot előzetesen jelezni kell a templomban.


283_0_t 283_1_t 283_2_t 283_3_t
283_4_t 283_5_t
Vissza