Szakmai bemutató (képgalériával)2017. november 10. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/6273_0_300.jpgNyílt napon vehettek részt az általános iskolások az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskola Árpád Vezér Úti Telephelyén. A felvételi előtt álló diákok tájékoztatót hallgattak meg, ahol bemutatták nekik, hogy miként zajlik az intézményben a tanulók képzése, ezt követően meglátogatták a tankonyhát és a cukrászüzemet is. Az iskola tanulói különböző finomságokkal kedveskedtek a látogatóknak.

Egy részletes tájékoztatón ismertették a képzési folyamatot a tanulmányok megkezdésétől azok befejezéséig. Miután az általános iskolások képet kaphattak a lehetőségekről, csoportokra bontva látogatták végig a tanműhelyeket. Itt megfigyelhették hogyan készülnek a pincérek a vendégek fogadására, és miként sülnek, főnek az ételek egy modern éttermi konyhában. Voltak olyanok, akik a cukrászmesterség rejtelmeibe is bekapcsolódtak, ők marcipánból formálhattak virágokat.

„Nagyon tetszett, hogy itt lehettem. Sok jó, új dolgot megismertem és lehetséges, hogy ide fogok jönni tanulni” - nyilatkozta Jámbor Mirtill.

Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek az elméleti oktatás mellett a megfelelő gyakorlat biztosítására is. Kellerné Göcző Marianna elmondta a fiataloknak, hogy a tanulmányok során maguknak kell kiválasztaniuk a gyakorlatuk helyszínét. Az ide járó diákok nem csak Ózdon belül és a környező településeken fejleszthetik szakmai tudásukat, hanem lehetőségük van akár külföldön is kipróbálni magukat.

„Az előző tanévben lehetőségünk nyílt egy pályázat kapcsán az egyik tanulónkat Olaszországba, Grado városába folyamatos szakmai gyakorlatra kiküldeni” - mondta Kellerné Göcző Marianna, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskola szakképzési igazgatóhelyettese.

A nyílt napokkal még nem ért véget a pályaorientációs rendezvények sorozata. November 20-24. között az Európai Szakképzési Hét keretein belül, további izgalmas programok várják majd az érdeklődőket a Szakképzési Centrum intézményeiben.


273_0_t 273_1_t 273_2_t 273_3_t
273_4_t 273_5_t 273_6_t 273_7_t
273_8_t 273_9_t
Vissza