Nyilvános beszámoló (képgalériával)2017. november 9. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6268_0_300.jpgHarmadik alkalommal tartott évértékelőt Janiczak Dávid polgármester. A város vezetője szakított az előző két év hagyományával, idén más formában számolt be a nyilvánosságnak az elmúlt tizenkét hónapban végzett munka eredményeiről. Ezúttal egy író, újságíró volt a beszélgetőpartnere Balczó Mátyás személyében, aki főként helyi politikai, közéleti és gazdasági témák kapcsán faggatta a polgármestert.

Idén is az Olvasó Színháztermében hallgathatták meg az érdeklődők Janiczak Dávid polgármester nyilvános évértékelését. A beszámoló immár harmadik éve képezi részét annak a meghonosított új politikai kultúrának, amelynek célja a lakosság rendszeres tájékoztatása. Újdonság volt, hogy idén Balczó Mátyás újságíró is közreműködött az elmúlt időszak történéseit összegző rendezvényen. Az ország másik végéből Ózdra érkező szakember sok olyan dologra rákérdezett, ami közérdeklődés tárgyát képezte az elmúlt egy esztendő során. A lehallgatási botrány részleteivel indítottak, majd szóba került a városvezetés ellen irányuló demonstráció, az egy milliárdos tartalék, a hitelfelvétel, illetve a politikai programban tett ígéretek számonkérése is.

„A programból néhány olyan dolgot szoktak számon kérni tőlem, amit éppen a kormány akadályoz meg, ilyen például a szélerőmű létesítése. Nyilván azokat a nagyobb dolgokat kérik számon, amik nem tudtak három esztendő alatt megvalósulni. A programnak majdhogynem a kétharmada megvalósult, és bizonyos nagyobb dolgokhoz jelentősebb változásokra van szükség. Ilyen például a kormányváltás is, amire várunk és dolgozunk is érte, hogy ez teljesüljön” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A folytatásban azokról a folyamatokról esett szó, amelyek városunk fejlesztését érintik. Zöldmezős ipari területek kialakítása, piac felújítás és agrár-logisztikai fejlesztési törekvések, közlekedésfejlesztési beruházások, városrész rehabilitációs program, szociális infrastruktúra bővítés és közösségi színterek fejlesztése. A felsoroltak közel két és fél milliárd forint összértékű elnyert pályázatok útján valósulhatnak meg. Janiczak Dávid magyarázatot adott arra is, hogy felelős döntéshozóként miért nem szavazott a megyei közgyűlésen városunk érdekében. Az érdeklődők választ kaphattak arra is, hogy miért csúszik a börtön projekt, és mi nehezíti a csatornázási beruházás ügyét. A beszélgetés során érintették a kihelyezett egyetemi képzés, valamint az ózdi életpálya-modell eddigi eredményeit és azt is, hogy a bűncselekmények számának csökkenésével milyen pozitív tendenciák indultak be a közbiztonság terén. Balczó Mátyás felkészült újságíróként, kitért olyan témákra is, amelyek a támadási felületként merültek fel az elmúlt időszakban a városvezetéssel szemben. Így került szóba a nyilvános WC átadás ügye, és az ezzel kapcsolatos nézőpontok ütközése. Janiczak Dávid polgármester közel másfél órán át válaszolt a kérdésekre és többször is hangsúlyozta, hogy köszönettel tartozik munkatársainak az eddigi eredményekért, mert a közös célok érdekében tett lépések vezettek el az eddigi eredményekhez.

„A következő években is tovább kell folytatnunk ezt a tevékenységet. Minden kollégámnak és nekem is megfeszített tempóban kell dolgozni, és bízom abban, hogy politikai vagy gondolatbeli változások révén – bár az előbbi lenne a legkedvezőbb – sikerülne elérni azt, hogy országosan tegyük félre a politikai csatározásokat a települések életéből. Ez volt igazán olyan jelentős dolog, ami rányomta a bélyegét az elmúlt esztendőre. Úgy gondolom, hogy a munka az elsődleges, dolgozni kell. Aki nem tud segíteni az legalább ne ártson. Igyekezzünk közösen dolgozni Ózdért, és itt minden ózdit arra kérek, hogy ne minket támogasson. Arra kérem őket, hogy a város előrehaladását támogassák, és ehhez adjanak meg minden segítséget nekünk, hiszen nélkülük nem megy” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A jobbikos városvezetés mögöttük álló elmúlt egy esztendő eredményeit, kihívásait magába foglaló évértékelőről készített felvételt teljes egészében november 13-án hétfőn este fél 8-tól tekinthetik meg az Ózdi Városi Televízió nézői az Ózdi Krónika után.


268_0_t 268_1_t 268_2_t 268_3_t
268_4_t 268_5_t 268_6_t 268_7_t
268_8_t 268_9_t 268_10_t 268_11_t
Vissza