Kedvező változás (képgalériával)2017. november 8. (szerda) 19:00 - Egészségnews/6265_0_300.jpgÚjra van bőrgyógyászati szakrendelés Ózdon, így tegnaptól már nem kell a megyeszékhelyre utazniuk azoknak, akik ilyen jellegű problémával küzdenek. Dr. Lakatos Veronika bőr-nemigyógyász főorvos minden kedden reggel kilenctől az ózdi kórházban fogadja a betegeket. A szakrendelésen való részvétel előjegyzéshez kötött.

A vidéki kórházak hátrányban vannak a nagyobb gyógyintézetekkel szemben, hiszen kisebb vonzerőt jelentenek a fiatal orvosok és a szakorvosok számára is. Talán pont ezért kellett városunknak is hosszú ideig nélkülözni a bőrgyógyászattal foglalkozó szakembert. Korábban éveken keresztül dr. Gomba Beáta látta el a helyi kórházban ezt a feladatot, de ő már több, mint egy éve elkerült Ózdról, így a megyeszékhelyre kellett utazniuk azoknak, akik ilyen jellegű gondokkal küzdöttek. Tegnaptól viszont más a helyzet, ugyanis már nem kell elhagyniuk a várost az ellátásra szoruló betegeknek. A változásról dr. Bélteczki János az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatója az Ózdi Városi Televízió Háttér című műsorában is beszámolt.

„November hetedikével igaz, hogy a hét egy napján, de keddi napokon lesz bőrgyógyász az ózdi kórházban. Délelőtt és kettő óráig állami rendelést fog tartani, és úgy állapodtunk meg a doktornővel, hogy fél háromtól pedig magánrendelést. Tehát akinek arra van igénye, hogy soron kívül lássák el, vagy nem akar sokat várakozni, akkor igénybe tudja venni a magánellátást” - fogalmazott dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatója.

Tegnap is rengetegen várakoztak rá a kórház rendelőintézetének első emeletén. Városunk lakói is pozitívan fogadták a szakembert.

„Én örülök neki, hogy van most már és reméljük, hogy marad is” - mondta Lőw Gyuláné.

„A feleségemmel ezelőtt vagy három hónappal Miskolcon voltunk, nagyon jó kezelést kapott, de hát oda is kocsival beutazni. Ez nagyon jó, hogy itt most legalább egy nap van rendelés. Gondolom a Bélteczki főorvos úr mindent megtesz annak érdekében, hogy minél jobb legyen az ellátás Ózdnak” - nyilatkozta Csépányi Istók Béla.

Dr. Lakatos Veronika tíz évig a Kazincbarcikai Bőr- és Nemibeteg Gondozó vezető orvosa volt, de praktizált a Miskolci Semmelweis Kórház Bőrgyógyászatán főorvosként is. Szakmai munkája a járó beteg ellátásra összpontosul. Mindennapi feladatai közé tartozik a krónikus betegségek diagnosztizálása, kezelése, anyajegyek szűrése, amely kiterjed a gyermekekre és a felnőttekre egyaránt. A doktornőhöz előjegyzés alapján lehet bejutni, amelyet a kórház betegirányító pultjánál kell majd kérni. Bár nagy segítséget jelent ez a kedvező fordulat az ózdi betegellátásban, még mindig nem megoldás az évek óta fennálló orvoshiányra.


265_0_t 265_1_t
Vissza