Kézilabda válogató (képgalériával)2017. november 8. (szerda) 19:00 - Sportnews/6263_0_300.jpgEgy komplex felmérés során mutathatták meg tudásukat megyénk fiatal kézilabdázói. A Lóci DSE utánpótlásának több tagja is részt vett a szűrőn, akik sikerrel teljesítik a többlépcsős kiválasztási folyamatot, csatlakozhatnak a magyar serdülő lány kézilabda válogatott 60 fős bő keretéhez.

A méréseket a Magyar Kézilabda Szövetség által delegált szakemberek végezték. A gyerekek kiválasztásánál az edzők ajánlása adja az elsődleges kiindulópontot. Természetesen a fiatalok már rendelkeznek előképzettséggel, hisz valamelyik sportegyesület tagjai.

„Most már harmadik éve a serdülő válogatott korosztályának próbálunk bizonyos szinten országos méréseket tartani. Ebben először a megyei lépcsők során, majd később a területi és országos szűrők során megpróbáljuk azokat a játékosokat kiválasztani, akik ebben a korosztályban a legtehetségesebbek. Ők a későbbiekben a magyar serdülő válogatott bő 60 fős keretét tudják alkotni” - mondta Papp György, a Magyar Kézilabda Szövetség szakfelügyelője.

A megmérettetésen a Lóci DSE utánpótlásában pallérozódó lányok is részt vettek. Mivel Ózd az egyik megyei bázisa a "Kézilabda az iskolában" elnevezésű programnak, így magától értetődő volt, hogy a Marosi István Városi Sportcsarnokban válogatják ki a fiatalokat.

„A gyerekek izgultak, de megpróbáljuk őket nyugtatni ilyenkor természetesen. Nekik csupán azt kell megmutatni, hogy mit tudnak, aztán a szakemberek eldöntik a mért eredmények tudatában, hogy kiket hívnak be a következő rostára” - nyilatkozta Zákányi Zoltán, a Lóci DSE edzője.

Az eredményekre még várni kell, hisz a többi megyében is felmérik a lányok teljesítményét. Várhatóan februárban kapják meg a kiértékelésüket az ifjú tehetségek, ha kiválasztották őket, akkor küldik ki nekik a meghívót a következő megmérettetésre. Talán a lehetőség kapcsán a jövőben valamelyik ózdi sportoló is csatlakozhat a korosztályos válogatotthoz.


263_0_t 263_1_t 263_2_t 263_3_t
263_4_t 263_5_t
Vissza