Elismerő díj (képgalériával)2017. november 6. (hétfő) 19:00 - Híreknews/6258_0_300.jpgMegyénk év acélgyártó vállalkozója díját vehette át Maximilian Aicher, az Ózdi Acélművek Kft. tulajdonosa a Miskolci Nemzeti Színházban. A Megyei Prima Díjátadó Gálán több kategóriában adtak át elismeréseket, amelynek kiemelt része volt a Vállalkozók Országos Szövetsége által alapított „ Év vállalkozója” díjak átnyújtása is. A programot látványos műsorszámok is színesítették.

Nyolcadik alkalommal rendeztek Prima Díjátadó Gálát a Miskolci Nemzeti Színházban. A Prima Primissima Díj sikere a vállalkozói szféra figyelmét is felhívta az elismerés fontosságára. A gálaestet Ádám Imre a Vállalkozók Országos Szervezetének elnökhelyettese nyitotta meg, aki beszédében a vállalkozók alázatos munkájának fontosságát hangsúlyozta.

„Egy vállalkozás attól sikeres, hogy olyan emberek építik, akiknek van elképzelésük a jövőről. Tudják azt, hogy mit szeretnének megcsinálni és végrehajtani, valamint megvan a végzettségük és tehetségük ahhoz, hogy egy vállalkozást beindítsanak. Természetesen rendelkezzenek némi alaptőkével, amivel el tudják indítani a vállalkozásukat” - mondta Ádám Imre, a Vállalkozók Országos Szervezetének elnökhelyettese.

Maximilian Aicher 1997-ben vette át az Ózdi Acélművek működtetését, amit az esztendők alatt sikeres betonacél gyártó üzemmé alakított át. 2012-ben a város díszpolgára címmel is kitüntették. Az üzletembert Ózd Város Önkormányzata jelölte a Vállalkozók Országos Szövetsége által alapított díjra.

„Újra fejlődő pályára állította ezt a gyárat a válság után. A recesszió idején is megtartott minden dolgozót, illetve amikor nem is volt akkora a termelés, akkor is biztosította a fizetéseket az ózdi dolgozóknak. A jövőre tekintve pedig ő is a fejlődést tartja szem előtt, és fejleszti is az Ózdi Acélműveket. Bízunk benne, hogy nagyon sokáig sikeres vállalkozásként fog működni Aicher úr cége Ózd városában” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi Acélművek Kft. tulajdonosa büszke az általa elért eredményekre, elismerései pedig olyan bizonyítékok számára, amelyek azt igazolják, hogy jó úton halad. A jövőben szeretné tovább fejleszteni az ózdi üzemet.

„Egy sikeres vállalkozás alapja természetesen a munkaerőben, a kollégákban és persze az ózdi kollégákban rejlik. A fejlődés egyik motorjaként külön kiemelném Bartha Imre ügyvezető igazgatónak a munkáját” - fogalmazott Maximilian Aicher, az Ózdi Acélművek Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

A rendezvényen az év acélgyártó vállalkozása mellett még másik nyolc kategóriában is adtak át elismeréseket. Díjaztak többek közt autókereskedő vállalatot, telekommunikációs céget, de műanyag-feldolgozó üzemet is. A Prima Primissima 2005-től területi Prima díjakkal egészült ki, amelyeket évenként ítélnek oda és megyénként hárman nyerhetik el. Magyar Irodalom, Oktatás és Köznevelés, valamint Sport kategóriájában szálltak harcba a jelöltek. Idén a MŰÚT folyóiratot ítélték a legjobbnak, egy indiai származású szerzetes is átvehette a kitüntetést, valamint Rakusz Évát olimpiai ezüstérmes, háromszoros világ és többszörös Európa-bajnok kajakozót is elismerték. A közönségdíjat, amelyet tavaly az ÓMI Zenés Színház társulata nyert el, most Csorba Piroska író, költő birtokolhatja. A programon több látványos műsorszám is szórakoztatta a közönséget. A kétórás műsor produkciói között szerepelt a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének Rézfúvós Nagyegyüttese, a tiszaújvárosi Gimnasztráda, akik látványos talajtornát mutattak be, valamint Szlavkovszki Zsolt artista is. Az estet a Miskolci Nemzeti Színház társulatának Casablanca című előadása zárta.


258_0_t 258_1_t 258_2_t 258_3_t
258_4_t 258_5_t 258_6_t 258_7_t
258_8_t 258_9_t 258_10_t 258_11_t
258_12_t 258_13_t 258_14_t 258_15_t
258_16_t 258_17_t 258_18_t
Vissza