Egy ember meghalt (képgalériával)2017. november 6. (hétfő) 19:00 - Híreknews/6256_0_300.jpgHalálos baleset történt tegnap délután Hangony külterületén, a 17-es kilométerszelvénynél. Az autóban hárman utaztak, a gépjármű vezetője meghalt, két utasa pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A műszaki mentésben az ózdi tűzoltók is segítettek.

Ma már csak krétanyomok és az emlékezés lángjai jelzik, hogy baleset történt tegnap Hangony külterületén. Az árokban egy oszlop fekszik, az úton pedig üvegszilánkok és műanyagdarabok hevernek. Szomorú képet fest a táj. Tegnap délután negyed négy körül történt a tragédia, amelyben az autó sofőrje életét vesztette. Az autóban hárman utaztak, az elhunyt édesapa kislányát és feleségét kórházba szállították.

„Eddig tisztázatlan okok miatt lehaladt az úttestről a sofőr az autójával egy útkanyarulatot követően. Egy fa távközlési oszlop volt az út mentén, annak nekiütközött, majd pedig a feje tetejére borulva állt meg az autó. A sofőr sajnos olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt, a két utasa pedig súlyos sérülésekkel úszta meg gyakorlatilag a balesetet” - mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A mentésben az Ózdi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság dolgozói is részt vettek. Hét fővel vonultak ki a helyszínre, ahol a sofőrt feszítővágóval szabadították ki a roncsokból.

„A rendőrséggel, illetve minden társszervvel nagyon szoros együttműködés van, és egy jól begyakorolt protokollt követnek a kárhelyszíneken. Elsődlegesen a tűzoltói beavatkozás a mi feladatunk, az áramtalanítás, a gépjárműben rekedt utasok, sérültek kimenekítése, illetve a másodlagos veszélyek megelőzése. Így a tűzveszély, a környezetszennyezés megakadályozása” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Fontos, hogy vezetés közben fokozottan ügyeljünk, ha rosszak a látási- és az útviszonyok, valamint helyesen válasszuk meg a sebességet, illetve minden esetben használjuk a biztonsági övet. Szeretteink hazavárnak, bármerre indulunk is, így fő az óvatosság.


256_0_t 256_1_t 256_2_t 256_3_t
256_4_t 256_5_t 256_6_t 256_7_t
256_8_t 256_9_t
Vissza