Magabiztos győzelem2017. november 6. (hétfő) 19:00 - Sportnews/6255_0_300.jpgHáromgólos győzelmet aratott az Ózdi Football Club a Bőccsel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályú bajnokság 13. fordulójában. A sikernek köszönhetően csapatunk továbbra is harmadik a tabellán, míg a Bőcs a tizenegyedik pozíciót foglalja el. Az ózdiak következő mérkőzésüket a bajnokság második helyén álló Felsőzsolcával játsszák.

A találkozót a megszokott módon jól kezdték az ózdiak. A 23. percben sikerült is megszerezni a vezetést Péchy Tamás László találatával. A félidő vége előtt Ádám Ferenc József egy kavarodást követően kétgólosra  növelte a hazaiak előnyét. A második játékrészben az ózdiak rengeteg helyzetet kidolgoztak, ám az utolsó passzoknál nem jött ki a lépés, egészen a 89. percig. Ekkor egy beadást követően a labda újabb érintés nélkül vágódott a kapufáról a hálóba, ezzel kialakítva a 3-0-s végeredményt.

„Egy darabig úgy érzem, hogy felnőttünk a hazai csapathoz. Próbáltuk jól megjátszani a helyzeteket és támadni az egyenlítésért. Sajnos csak pontrúgásokból tudtunk igazán veszélyesek lenni, az ózdiaknak viszont volt 3-4 óriási helyzete, amit szerencsére nem sikerült gólra váltaniuk. A harmadik találat egy beadást követően született, ekkor senki nem ért a labdához. Összességében teljesen megérdemelt hazai győzelem született” - nyilatkozta Zsiga Gyula, a Bőcs FC vezetőedzője.

A második játékrészben kihagyott számtalan ziccer miatt a hangulat is igen felfokozottá vált. Az előző héten elszenvedett vereség is közrejátszhatott abban, hogy a játékosokra igen nagy nyomás nehezedett. A győzelemnek köszönhetően csapatunk jelenleg a tabella 3. helyén áll, míg a Bőcs egy öt meccses nyeretlenségi szériát tudhat maga mögött, így a 11. pozíciót foglalja el.

„Olyan meccsen sikerült három pontot szereznünk, ahol nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, és rendre ki is hagytuk őket. A múlt heti vereség után mindenképp csak a győzelem volt elfogadható, ez érződött a játékosokon is. Azt hiszem a fiúk a mai napon kicsit dekoncentráltak voltak, főleg a kapu előtt, és játékban sem tudták azt nyújtani, amire képesek. Még egyszer hangsúlyozom, hogy számunkra csak a három pont volt az elfogadható, amit ha helyenként döcögő játékkal is, de sikerült megszereznünk” - értékelt Farkas Simon, az Ózdi FC edzője.

A következő fordulóban csapatunk Felsőzsolcára látogat. Nem lesz egyszerű mérkőzés, hisz ellenfelünk a bajnokság 2. helyén áll. Bizakodásra adhat azonban okot, hogy a vendéglátók a hétvégén elszenvedték szezonbéli első vereségüket. Egy sikeres szereplésnek köszönhetően városunk sportolói néhány ponttal közelebb kerülhetnek az éllovasokhoz.

Vissza