200 lépcső (képgalériával)2017. november 5. (vasárnap) 17:21 - Sportnews/6254_0_300.jpgIsmét megküzdöttek a 200 lépcsővel városunk lakói. A rendezvényt az Ózdi Teknőc Futó Club szervezte, amely a Kondi Napok második állomása volt. Az erőpróbán a club tagjai is részt vettek. A küzdelemben több korosztály is megmérettette magát, valamint egy külön kategóriában az Ózdi Városi Televízió munkatársai is rajthoz álltak. A legjobban teljesítők éremmel a nyakukban térhettek haza.

Hangos biztatásoktól zengett városunk egyik legnagyobb lépcsősora. Az esős időjárás miatt későbbre tolódott a meghirdetett lépcsőfutó verseny a Kondi Napok 2017/2018-as szezonjának második állomása. A Március 15. úti lépcsősornál népes mezőny gyűlt össze a legkisebbektől a legnagyobbakig. Kormos József köszöntőjét követően a mezőny legfiatalabb versenyzője állhatott a rajthoz. Az alsó tagozatos általános iskolások 50 lépcsőfokot haladtak felfelé, a nagyobbak már 100, a felnőttek pedig 200-at küzdöttek le. A versenyzők számára nagy kihívás volt a meredek lépcsőfokokkal való küzdelem.

„Jó érzés részt venni ezen a versenyen. Elég nehéz így reggel futni. Ahol sűrű volt a lépcsőfok, ott elég nehezen tudtam felmenni, és megbotlottam sokszor” - nyilatkozta Balázs Csenge.

A viadal ezúttal is családi hangulatban telt el, valamennyi résztvevő hangos buzdítás közepette szedte a lábát a cél felé. A Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói idén minden korcsoportban képviseltették magukat a programon, vagyis a legnagyobb létszámban ebből az intézményből érkeztek diákok. Mindegyik kategóriában remek helyezéseket értek el. Az Ózdi Városi Televízió három munkatársa is sikeresen teljesítette a 200 lépcsőfokos távot. A fiatal versenyzők különböző tanácsokkal segítettek nekik.

„Kettesével gyorsabb a feljutás, csak arra kell odafigyelned, hogy fel ne ess” - mondta Németh Bence.

„Minél gyorsabban szedjék a lábukat és hosszabbakat lépjenek” - fogalmazott Váci Bálint.

A felnőtt férfiak izgalmas versenyt vívtak egymással, a dobogós helyezésekről századmásodpercek döntöttek. A győzelemhez 1 percen belüli időeredményre volt szükség. Itt Tompa Patrik lépte át elsőként a célvonalat, aki kevesebb, mint 36 másodperc alatt abszolválta a feladatot. Ezzel ő volt a leggyorsabb teljesítő is a 200 lépcső tekintetében. A 40 év feletti férfiaknál Vanczák Attila volt a legjobb 43 másodperces idejével. Hölgyek között pedig Csrefkó Alexa futott fel leggyorsabban, vagyis 1 perc 15 másodperc alatt. Hatvan pluszos férfiaknál Neumann Péter ért fel a 100 lépcsős táv tetejére először. A Kondi Napok programsorozat még ebben az évben folytatódik, ugyanis november 12-én vasárnap, teljesítménytúrára várják a sportolni vágyókat.

„Bízok benne, hogy valamilyen módon, minél többen eljönnek a soron következő megmérettetésekre. Nem a helyezés fontos, csak teljesíteni kell a távot. Aki a hat állomásból ötöt sikeresen végigcsinál, az egy a Kondi Napok logójával ellátott pólót kap ajándékba” - nyilatkozta Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

Az eredményhirdetéskor a korosztályok legjobbjait éremmel jutalmazták a szervezők, de a lépcsőfutó verseny minden résztvevőjének járt az energiapótló csokoládé.


254_0_t 254_1_t 254_2_t 254_3_t
254_4_t 254_5_t 254_6_t 254_7_t
254_8_t 254_9_t 254_10_t 254_11_t
254_12_t 254_13_t 254_14_t 254_15_t
Vissza