Elhagyott kiskutyák (képgalériával)2017. november 3. (péntek) 19:00 - Városnews/6249_0_300.jpgNégy kiskutyát sikerült megmenteni az Ózdi Városi Televízió stábjának közreműködésével. A szerkesztőséghez tegnap délután érkezett a telefonos bejelentés, miszerint a volt a Ruhagyár melletti buszfordulónál apró négylábúak szaladgálnak. Az Állategészségügyi Telep munkatársainak segítségével rögtön sikerült elhelyezni a kicsiket, akik közül egy már szerető gazdára is talált.

Egy fának a tövében látott mozgást a Bolyki főúton lakó házaspár tegnap reggel, később pedig kutyanyüszítésre lettek figyelmesek. Fábián Ferenc elmondta, hogy még távcsővel is figyelték őket, de nem merészkedtek ki hozzájuk, mert attól féltek, hogy akkor nem szabadulnának tőlük, ezt a meglátását az Ózdi Városi Televízió stábja is alá tudja támasztani. Viszont mivel biztonságban szerették volna tudni a kölyköket, próbáltak megoldást találni.

„Szívesen vállaltuk volna őket, egyet-kettőt belőlük, de nekünk már van, így nem tettük. Kerestük a lehetőséget, hogy az illetékeseket megtaláljuk, hogy intézkedjenek ezeknek a kutyusoknak a sorsáról, és azért hívtam fel az Ózdi Városi Televízió szerkesztőségét, és ott kaptam segítséget” - nyilatkozta Fábián Ferenc.

A négy kis fekete gombóc a televízió stábját is szeretettel fogadta. Az ebrendészek megérkezéséig próbálták lefoglalni az árván maradt jószágokat, ami nem volt nehéz feladat, hiszen a kicsik rögtön a szívükbe zárták, aki egy jó szót szólt hozzájuk, a fogócskának pedig kifejezetten örültek. A három játékos kisfiú és egy kislány körülbelül hathetesek lehetnek. Semperger Péter elmondta, hogy tegnap sajnos nem csak ők négyen szorultak segítségre, a Rozsnyói útról a rendészekkel karöltve is megmentettek egy anyakutyát.

„A lakosság figyelmét elsősorban arra szeretnénk felhívni, hogy ne dobáljanak ki kiskutyákat. Akinek nem kell, hívja fel az Állategészségügyi Telepet, ha van rá lehetőségünk, akkor befogadjuk őket, ha nincs, akkor sajnos mi sem tudunk mit tenni, mert állandó telt házzal dolgozunk, viszont a lehetőségeinkhez mérten próbálunk segíteni, hogy ne az legyen a sorsuk, hogy ki vannak dobva az út szélére, erdő szélére, vagy akárhová, ahol esélyük sincs az életben maradásra a kölyökkutyának” - mondta Semperger Péter, ebrendész.

A telepen gondozzák, ellátják őket, a civil állatvédők pedig megpróbálnak nekik szerető gazdát találni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy kölyökkutyákról van szó, így talán könnyebben befogadják majd őket, mint egy felnőtt négylábút. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ma már csak hárman fogadtak bennünket, ugyanis az egyik kisfiút már el is vitték. A többiek pedig az Állategészségügyi Telepen töltik majd napjaikat, ahol a negyven férőhelyből harmincnégy jelenleg is foglalt. Az átadás óta harminc és negyven közé tehető azoknak az állatoknak a száma, akik kiszabadulhattak innen. Ha bárki hasonló helyzetben találja magát, a város ebrendészeit a 06-30/740-4297-es telefonszámon érheti el, ha pedig szeretne maga mellé egy hű társat, előzetes időpont egyeztetés után hétköznap reggel héttől délután egy óráig el is látogathat ide. Aki a világhálón szeretné kiválasztani jövőbeni kedvencét, annak nincs más dolga, csak beírni az „Ózdi Ebtelep” szavakat a legnagyobb közösségi portál keresőmezőjébe, ugyanis az interneten is megtekinthetőek a gazdára váró négylábúak.


249_0_t 249_1_t 249_2_t 249_3_t
249_4_t 249_5_t 249_6_t 249_7_t
249_8_t 249_9_t 249_10_t
Vissza