Téli felkészülés2017. november 2. (csütörtök) 19:00 - Aktuálisnews/6247_0_300.jpgElérkezett az ideje a gumiabroncsok cseréjének. Az átlaghőmérséklet lassan eléri a 7°C-ot, ezért az autósoknak fel kell készülniük a gépjárművek téliesítésére. Városunkban a közlekedők nagy része már túl van az ilyenkor megszokott teendőkön. A legtöbben szakemberre bízzák a feladatot, ám vannak olyanok is, akik saját kezűleg cserélik le a gumit.

Köd, orkán erejű szél, éjszakai csípős hideg. Ez jellemezte az elmúlt napok időjárását. Az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően itt az ideje az autógumik cseréjének. A szakember úgy tartja, hogy fontos az autók megfelelő felkészítése a téli körülményekre, ám ugyanekkora hangsúlyt kell fektetni a megfelelő sebesség és vezetési stílus megválasztására is.

„Az a tendencia, hogy egyre hamarabb cserélik az autósok a gumikat. Az első hidegebb, zúzmarásabb reggelek után már megindul a cserék folyamata, de nagyon sokan megvárják az első havazást, és akkor indul egy újabb dömping. Úgy gondolom, hogy az emberek többsége, már időben felkészül erre a dologra, és cseréli az abroncsokat” - nyilatkozta Gyárfás Gábor, a Kaiser Kft. műszaki vezetője.

A szakember véleményét támasztja alá a tény, hogy városunkban a véletlenszerűen kiválasztott 10 személyautóból 9 esetében már a téli abroncsokkal közlekedtek. Az autóvezetők nagy része amennyiben lehetősége van rá saját kezűleg oldja meg a cserét. Szakszervizekben attól függően, hogy milyen szolgáltatást választunk, akár pár ezer forintból is megoldhatjuk a dolgot. Így biztosak lehetünk abban, hogy szakszerűen lesz elvégezve a szükséges változtatás.

„Nekem már le van cserélve, megoldottam ezt a problémát. Körülbelül egy hete sajátkezűleg cseréltem” - mondta Horváth Tibor Szabolcs.

„Az én abroncsaim felnire voltak szerelve, így a cserét meg tudtam oldani saját kezűleg” - nyilatkozta Bagi Roland.

„Nekem megvan a garnitúra felnivel együtt, tehát nincs más dolgom csak átcserélni” - fogalmazott Balogh Zoltán.

Azoknak az autósoknak akik még nem gondoskodtak autójuk téliesítéséről, erősen ajánlott minél hamarabb a váltás, ugyanis nem kell, hogy hó essen a balesetveszély kialakulásához. A téli gumik és a megfelelő vezetési technika használatával a legmostohább időjárási körülmények között is magabiztosan indulhatunk útnak.

Vissza