Gobelin és festmény (képgalériával)2017. november 2. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/6246_0_300.jpgGór Mihály festő, grafikus művésznek és felesége Górné Zsigmond Krisztina gobelin hímző munkáiból nyílt kiállítás a Civil Házban. A „Láss a mi szemünkkel” című tárlatot az Ózdi Alkotók és Befogadók Csoport, valamint az Ózdi Szívbetegek Egyesület tagjai szervezték meg a művészet iránt érdeklődők számára. A tardonai házaspár először mutatkozhatott be az ózdi közönség előtt.

Sokoldalú művész házaspárral és alkotásaik egy részével ismerkedhettek meg kedden az ózdiak a Civil Ház dísztermében. Gór Mihály és neje, Górné Zsigmond Krisztina munkáiból rendezett kiállításon betekinthettek tevékenységükbe a művészet iránt érdeklődők. A rendezvényen megjelent Farkas Péter Barnabás városunk alpolgármestere is. A tárlatot Pémerné Kassakürti Ágnes, az Ózdi Alkotók és Befogadók Csoport vezetője nyitotta meg, valamint a Perdülő nagyik népdalokkal és tardonai karikázóval fokozták a hangulatot. A Tardonán élő házaspár alkotásaiból sugárzik a harmónia, a boldogság, a szeretet és az empátia is.

„Az első alkalommal Arlóban találkoztam egy közös kiállításon Gór Mihállyal, aztán többször is. Nekem annyira megtetszettek a művész és felesége Górné Zsigmond Krisztina alkotásai, hogy eldöntöttem őket mindenféleképpen meg kell hívnom Ózdra, mert munkájuk annyira szépek. Szeretném, ha ezeket az alkotások az ózdi emberek is láthatnák” - mondta Pémerné Kassakürti Ágnes, az Ózdi Alkotók és Befogadók Csoport vezetője.

Gór Mihály rendkívül sokoldalú ember. Verseket is ír, valamint ékszereket, grafikákat készít, amelyeket nagy tanítómestere és mentora Mezey Istvánt festő és grafikus tanácsára kezdett el. Az alkotó, munka mellett a Sajómenti Népművészeti Egyesületet is irányítja. Az amatőr festő szeretne a jövőben hivatásként tekinteni a festészetre.

„A célom az lenne, hogy a hobbimmal többet tudjak foglalkozni a jövőben, vagy esetleg ez lehetne a munkám. Ez igazán nagy cél számomra” - nyilatkozta Gór Mihály, amatőr festőművész, grafikus.

Felesége Górné Zsigmond Krisztina autodidakta módon kezdte el a gobelinezést és már igazi mestere a hímzéstípusnak. Kreációi között vannak egyedi, saját tervezésű, védjeggyel ellátott képek, és nagyon ritka különlegességek is. A házaspár munkáit az országban már több helyen is kiállították. Az Ózdi Alkotók és Befogadók csoportja, valamint az Ózdi Szívbetegek Egyesülete két hét múlva is rendez tárlatot.


246_0_t 246_1_t 246_2_t 246_3_t
246_4_t 246_5_t 246_6_t 246_7_t
246_8_t 246_9_t 246_10_t 246_11_t
246_12_t 246_13_t 246_14_t 246_15_t
246_16_t
Vissza