Mindenszentekre készülve (képgalériával)2017. október 31. (kedd) 19:00 - Városnews/6241_0_300.jpgHosszabb nyitvatartás, fokozott figyelem és rendezett környezet várja a sírkertekbe kilátogatókat mindenszentekkor. A temetők közelében több helyen árulnak mécseseket, virágokat, koszorúkat. Ezekben a napokban a rend és biztonság érdekében több szerv is összefog, hogy biztosítsák a nyugodt emlékezést.

A város temetőiben már ma is több gyertya pislákolt azokért az családtagokért, rokonokért, barátokért, akik már nem lehetnek közöttünk. Az Ózdinvest Kft. Temetkezési Gondnoksága idén is mindent megtesz annak érdekében, hogy a társaságuk üzemeltetésébe tartozó hét sírkertben zavartalanul emlékezhessenek elhunyt szeretteikre a hozzátartozók. Holnap meghosszabbított nyitvatartással várják a kilátogatókat. A három nagy temetőben, vagyis a Bolyokiban, a Táblaiban és a Gyáriban pedig nyitva lesznek a gondnokság irodái is délután kettőig. Tavaly óta több sírkertben is történtek változások.

„A Gyári és a Somsályi temetőben felújítások történtek, ez azt jelenti, hogy a Gyári temetőben több parcella közötti út szilárd burkolattal lett ellátva, míg a Somsályi temetőben a ravatalozó felújítása történt meg, a Bolyoki temetőben pedig egy teljesen új útszakaszt aszfaltoztunk le, így a parcellák között már aszfaltos úton lehet közlekedni egy bizonyos szakaszon” - fogalmazott dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. megbízott ügyvezetője.

Már múlt hétvégén is rengetegen gyújtottak gyertyákat, sőt mivel idén szerdára, vagyis hét közepére esik november elseje, ezért holnap nem számítanak nagy rohamra sem a gondnokság munkatársai, sem pedig a kereskedők. A forgalmasabb részeken már napok óta találkozhatunk az utcai virágárusokkal is. Idén is nagy a választék koszorúkból, élővirágokból és gyertyákból egyaránt.

„Az élőből is rengeteget eladtunk, de a műből is, nagyon kedvelik a háromlábúakat, ezeket a talpas koszorú jellegűeket” - mondta Petruska Lászlóné, kereskedő.

Idén legnehezebben talán a Gyári temető környékén lehet majd eligazodni, ezért itt rendőri irányításra is kell majd számítani, persze nem árt másra is figyelni.

„A megnövekedett forgalomban fokozott óvatosságra hívjuk fel a közlekedők figyelmét. Az ilyenkor jellemzően vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatban is fel szeretném hívni a lakosság figyelmét arra, hogy a temetőkben és környékén csomagjaikra, tulajdonaikra fokozottabban figyeljenek. A parkolókban, hátrahagyott gépjárműveket zárják be, azokban látható helyen értéktárgyakat ne hagyjanak” - nyilatkozta Rajhóczki Péter, a Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője.

Bár a Magyar Közútkezelő Nonprofit Kft. munkatársai már elkezdték a régi burkolatjelek megszüntetését, azok még nem tűntek el nyomtalanul. Ezért a gyalogosok védelme érdekében az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói ideiglenes megoldásként egyéb intézkedéseket is tettek. Például virágládákkal és piros-fehér színű szalagozással próbálják a gyalogosokat a korábbi jól megszokott útvonal elkerülésére bírni. Emellett persze folyamatosan zajlanak a beruházáshoz kapcsolódó munkálatok az ÓVI közreműködésével. Nagyon fontos tudni, hogy a korábbiakkal ellentétben a Lomb útról már csak jobbra lehet kanyarodni a Munkás út irányába. Az utóbbi napokban Ózd ezen részén városunk polgárőrei is segítették a tájékozódást, rájuk holnap is lehet majd számítani, csak úgy, mint a rendészet munkatársaira.


241_0_t 241_1_t 241_2_t 241_3_t
241_4_t 241_5_t 241_6_t 241_7_t
241_8_t 241_9_t 241_10_t
Vissza