Páratlan kapcsolataink (képgalériával)2017. október 31. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/6240_0_300.jpgPáratlan kapcsolataink címmel tartott szociológiai előadást pénteken a Tiszti Kaszinóban a Miskolci Egyetem docense, dr. Szabó-Tóth Kinga. Az interaktív alkalomra kortól és nemtől függetlenül várták az érdeklődőket. A program témája, amely ezúttal a „család és párválasztás” volt, sok érdekességet tartogatott.

Hogyan választunk magunknak párt? Milyenek a családi kapcsolataink? A Tiszti Kaszinó tükörtermében ezekre a kérdésekre kereste a választ a hallgatóság péntek este. Az előadó a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézetének igazgatója, Dr. Szabó-Tóth Kinga volt, aki sokféle szempont szerint értékelte a világot, amiben élünk. Tudományos mérések, kutatások alapján mutatta be a mai magyar valóságot kapcsolataink terén. A szociológia tükröt tart a társadalomnak és megmutatja, hogy hol vagyunk benne mi, és a családok. Ezzel folytatódott a tudománynépszerűsítő előadások sorozata.

„Mindenkit várunk sok szeretettel, aki érdeklődik a család, párválasztás témája iránt, de azt gondolom, hogy ez a téma mindenkit érdekel. Vagy azért, mert van már családja, vagy mert ez előtt áll, illetve mindenkinek volt egy származási családja, tehát ismerősek számára ezek az élettapasztalatok, amikről fogok majd beszélni” - mondta dr. Szabó-Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem docense.

Szó esett arról, hogy hogyan néznek ki ma a magyar családok, mennyire bomlékonyak, valamint hogyan működnek a konfliktusmegoldások. Szokás mondani, hogy jobb más kárán tanulni, mint a sajátunkon. Kicsit erről is szólt ez az előadás, hiszen ha látunk magunk előtt egy rossz példát, akkor azt már könnyebb felismerni, és a saját életünkben elkerülni.

„A férjemmel érkeztünk, mert azt gondolom, hogy a mai Magyarországon a családok válságban vannak. Keresztényként családban élni nagyon nagy kihívás. Azt gondolom, hogy bár nagyon sok segítséget kapunk az egyháztól, a társadalom nem kifejezetten segíti a családokat és azt gondoltam, hogy néhány olyan gondolatot, segítséget kapunk, amivel a hétköznapokban egy kicsit jobban tudunk egymásra figyelni” - fogalmazott Bodnárné Kántor Erzsébet.

A rendezvény során fény derült arra is, hogy a kutatások szerint nőtöbblet van Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a 60 év felettiek között már csak fele annyi a férfi, mint a nő. Ennek oka a korai halálozás, és az intézetigazgató szerint hazánknak is fontos feladata lenne a férfiak megóvása. A következő előadásra november 10-én, este 18 órától várják majd az érdeklődőket. Akkor a Miskolci Egyetem adjunktusa, Dr. Osváth Andrea beszél majd a párkapcsolati kommunikációról.


240_0_t 240_1_t 240_2_t 240_3_t
240_4_t 240_5_t 240_6_t 240_7_t
240_8_t 240_9_t 240_10_t 240_11_t
Vissza