Eredményes sportolók (képgalériával)2017. október 27. (péntek) 19:00 - Sportnews/6233_0_300.jpgHárom aranyérmet nyertek, valamint több világ és Európa-csúcsot is felállítottak az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzői a prágai fekvenyomó világbajnokságon. A sportolók kiutazását városunk önkormányzata is támogatta. Az elmúlt időszakban is számos megmérettetésen vettek rész az egyesület tagjai, ahol szintén remek eredményekkel zártak.

Az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület versenyzői év elején több mint ezer tonnát mozgattak meg egy rekordkísérlet keretében, ezzel nem titkolt céljuk volt sportáguk népszerűsítése. Idén már harmadik születésnapjukat ünneplik. Az elmúlt pár hétben több versenyen is megmérettették magukat az egyesület tagjai. A Felsőzsolcán megrendezett GPC Világkupáról 11 arannyal tértek haza, a prágai WUAP Világbajnokságon pedig háromszor is felállhattak a dobogó legmagasabb fokára. Berki Ádám városunkban lakik, az élet mégis úgy hozta, hogy egy tiszaújvárosi összecsapáson ismerkedett meg Gyuricska Istvánnal, azóta viszont egy célért küzdenek. Közös munkájuk eredményeként fekvenyomásban a cseh fővárosban is remekül szerepelt az ózdi fiatalember.

„Elindultunk hétfőn délután, éjszaka értünk oda. A mérlegelés másnap volt, a súly mindenkinek megfelelően alakult és másnap én és ifj. Gyuricska István már versenyeztünk is. Kilenckor kezdődött a verseny, én a 82,5 kg-s súlycsoportban versenyeztem, 171 kilogrammot nyomtam, és ez világ és Európa-rekordnak lett nyilvánítva” - nyilatkozta Berki Ádám, az OFTSE sportolója.

Ádám legnagyobb célja túlszárnyalni mestere teljesítményét, amely nem kis feladat, hiszen az egyesület edzőjét is kemény fából faragták. István a prágai viadalra egy évet készült, végül 175,5 kilogrammos eredménnyel emelhette magasba a magyar zászlót.

„Bennem még maradt 5 kilogramm körülbelül, nagyon rizikós volt, de 1 kilóval kértem rá többet az előző nyomásomra, és ezt ki is nyomtam, ezzel beállítottam az új világcsúcsot. Majd jött az ellenfelem, ha ő kinyomja, akkor ő a bajnok, mert neki egyébként picivel jobb volt a szorzója, én viszont a taktikámban nem tévedtem. Neki pedig a negyedik fogása már nem sikerült és rajta maradt, úgyhogy az erőfölényemmel megnyertem most a világbajnokságot” - mondta Gyuricska István, az OFTSE edzője.

Ifj. Gyuricska István kategóriájában 135 kilogrammot nyomott ki, amely szintén elég volt a sikerhez. A világbajnokságon való részvételüket Ózd Város Önkormányzata is támogatta. Az erőemelésből, guggolásból, fekve nyomásból és felhúzásból álló sportág Ózdon nem csak az erősebbik nemet mozgatja meg. Jelenleg is több olyan hölgy tevékenykedik az egyesületben, akik az edzéseken férfiakat megszégyenítő elszántsággal küzdenek. Jövőre néhány lány bikini modellként is színpadra áll majd. Bár a versenyszezonnak vége, a sportolók már a jövőbeni célokra koncentrálnak és személyre szabott edzésterv alapján készülnek a következő esztendőre.


Képek forrása: facebook

233_0_t 233_1_t 233_2_t 233_3_t
233_4_t 233_5_t 233_6_t 233_7_t
233_8_t 233_9_t 233_10_t 233_11_t
233_12_t

 

Vissza