Közös ügyek (képgalériával)2017. október 26. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/6228_0_300.jpgA képviselő-testületi ülést követően ma közmeghallgatást is tartottak. A meghirdetett határidőig 2 személy jelentkezett hozzászólásra, akik 10-10 percet kaptak problémájuk, kérdéseik kifejtésére.

Az Árpád vezér út 12-ben lakó Polonkai Jánosné a házuk pincéjében lévő áldatlan állapotokra panaszkodott. Az elrepedt szennyvízvezeték miatt kibírhatatlan bűz van a lépcsőházban, a hömpölygő fekáliában élőlények mozognak, s hónapok óta nem történik semmi amiatt, mert a lakók nem fizették be a felújításhoz szükséges önrészt. Janiczak Dávid polgármester válaszában azonnali intézkedésre kérte az ÓZDINVEST Kft.-t, ezzel így napokon belül megoldás születhet a problémára.

A közmeghallgatás második hozzászólója Tóth Pál önkormányzati képviselő volt, aki nyomatékosítva az első felszólalót az említetteken túl globális intézkedést sürgetett, s az egykori lerobbantott „CS” épületekhez hasonlította a az Árpád vezér úti társasházat. Elmondta, hogy az érintett épületben nehézséget okoz a vegyes tulajdon, ami akadályozza a fejlesztéseket, újfajta megközelítést, jogszabály módosítást sürgetett. Janiczak Dávid megoldásként a következő testületi ülésig a probléma feltárását, ad-hoc bizottság felállítását javasolta.

A közmeghallgatáson felszólaló Tóth Pál másik, képviselői területét érintő problémája a Zrínyi út 2. szám előtti csapadékvíz elvezetéssel volt kapcsolatos. Hosszú idő óta gondot okoz már ezen a területen felgyülemlő víz, ami meglátása szerint a napokkal ezelőtti aszfaltozással nem lett megoldva. A polgármester megnyugtatta Tóth Pált, elmondta, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek többször is jelezte már a problémát, akik írásban tettek ígéretet arra, hogy saját ütemezésünkben megszüntetik azt.


228_0_t 228_1_t 228_2_t 228_3_t
228_4_t
Vissza