Testületi döntések (képgalériával)2017. október 26. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/6226_0_300.jpgMódosították a képviselő-testület és a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát, egyetértettek a Kazincbarcikai Tankerületi Központ 2018 és 2022 közötti fejlesztési terveivel, nyilvános pályázat kiírásáról döntöttek az ÓZDINVEST ügyvezetői állására. Összesen 12 téma került napirendre ma a Városházán.

A képviselő-testület napirendjén szerepelt eredetileg a gyermekétkeztetési és az egyéb étkezési térítési díjakról szóló önkormányzati rendelet módosítása. Több változás mellett az egyik az lett volna, hogy a 2008 óta nem változott élelmezési nyersanyagnormákat 40%-kal megemelik. Egy képviselői felvetésnek köszönhetően a rendeletmódosítást azonban még tovább finomítják.

„Indokoltnak tartom a 40%-os emelést, de kérdezem a jegyzőt, hogy a díjemelés érvényesítését meg lehet-e két lépcsőben oldani? Lehet-e most olyan rendeletet hozni, amelyben megbontjuk az érvényesítést két határidőre?” - tette fel kérdéseit Fürjes Pál, önkormányzati képviselő.

Az előterjesztő a módosító javaslatot ugyan fogadhatónak tartotta, de azt most jogilag nem lehetett kivitelezni, ezért a polgármester levette napirendről a kérdést. Az étkeztetéssel kapcsolatos rendeletmódosítás így a következő ülésen kerül terítékre. Támogatta a képviselő-testület a Beszterce Kosárlabda Klub pályázatát, akik új sportcsarnok építését tervezik a Bolyky Tamás Általános Iskolával szemközti füves területen. A pályázat benyújtásának feltétele az engedélyeztetési eljárás lefolytatása, amelyhez szükséges az ingatlan kijelölése, ami teljes mértékben önkormányzati tulajdonban van. Fidrus Péter alpolgármester és Vitális István területi képviselő már az érintett lakossággal is egyeztetett, és több érv is amellett szólt, hogy a beruházás ott valósuljon meg.

„A Bolyky Tamás Általános Iskolában, aminek elég kicsi a tornaterme, és kicsi a hozzátartozó öltöző is, gyakran 3-4 osztálynak kell zsebkendőnyi területen öltöznie. Ez is indokolja tehát, hogy megvalósuljon az 1 milliárd forint értékű beruházás” - mondta Fidrus Péter, alpolgármester.

Az alpolgármester hangsúlyozta, a sportcsarnok építése az önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerülne, hiszen az önerő a klub rendelkezésére áll. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, az új létesítménynek az önkormányzat 100%-os tulajdonosa lenne, az üzemeltetést pedig az Ózdi Sport- és Élményközpont látná el. Ismét lehetősége nyílt a képviselő-testületnek városrehabilitációs feladatok finanszírozására. A képviselői igények és az egyenkénti egyeztetések alapján több feladatot sikerült részben vagy egészben támogatni.

„A Tinódi úti hulladéklerakó rekultivációja során megspórolt összeget csoportosítottuk át a városrehabilitációs kerethez, amelyet már előzőleg kimerítettünk, de már akkor is említettük, hogy lehetőség lesz egy újabb 8 millió forintos keret felosztására” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A támogatásra javasolt városrehabilitációs feladatokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény fogja elvégezni. Így hamarosan leaszfaltozzák a Liget utcát, a Kovács-Hagyó Gyula út és a Bethlen Gábor út egy szakaszát, s fél pályán a Fenyő utat is. Megvalósulhat a Barátság és Krúdy úton az árokburkolás, a Körtevölgy és Muskátli utak betonkátyúzása, murvaborítása, tömörítése és a Vasvár út 29-33. között a parkoló kialakítása. Több képviselő saját keretéből is fordít a támogatott felújítási munkálatokra.


226_0_t 226_1_t 226_2_t 226_3_t
226_4_t 226_5_t 226_6_t 226_7_t
226_8_t 226_9_t
Vissza