Őszi évad (képgalériával)2017. október 25. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6221_0_300.jpgA „Szépség és a Szörnyeteg” meséje elevenedett meg az Olvasó színpadán. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló bérletes előadássorozat keretében ezúttal a Nektár Színház társulatának tagjai érkeztek Ózdra, hogy megörvendeztessék játékukkal a helyi apróságokat. Az őszi évadban ezen kívül még egy, tavasszal pedig újabb két meseelőadást láthatnak majd a gyerekek.

A Nektár Színház művészei már többször jártak városunkban, és minden alkalommal klasszikus meséket hoznak magukkal. Ezúttal a „Szépség és a Szörnyeteg” történetét dolgozták fel a „Bíbor rózsa” című orosz népmese nyomán. A társulat tagjai küldetésüknek tekintik, hogy utazószínházként a vidéki gyerekekhez is eljuttassák a meséiken keresztül a művészet eme formáját, és élményt nyújtsanak ezáltal. Éppen ezért is történt, hogy amikor tizenöt évvel ezelőtti megalakulásukkor a névválasztásra került sor, nem véletlenül döntöttek a Nektár Színház elnevezés mellett.

„A nektárból készül a méz. A nektár csupán egy folyadék, és ahhoz, hogy méz lehessen belőle, meg kell dolgozni. Mi vagyunk azok a szorgos kis méhecskék, akik összegyűjtik azokat az energiákat és azokat a pozitív dolgokat a világból, amit itt a színpadon transzformálunk egy előadásba, és boldogan „mézként” átadjuk a gyerekeknek, ezzel is megédesítve az életüket” - mondta Borbély Viktória, a Nektár Színház társulatvezetője, színész.

A „Szépség és a Szörnyeteg” meséje is a jó és a rossz küzdelméről szól. A jóravaló, szelíd leány célja, hogy megszelídítse az elátkozott herceget, és újra emberi arca legyen. A szörnyeteg pedig saját magával, személyiségével vív meg, hogy jobbá, szerethetőbbé váljon. A történet egyszerű, mégis tanúságos. A főszereplők is ennek az üzenetét szerették volna közvetíteni a gyerekek felé.

„Mi mindig klasszikus meséket dolgozunk fel, és a mai gyerekeknek is erre van szüksége. Olyan megoldások vannak benne, amik ezt célozzák. Mindig pozitív a végkifejlete ezeknek a meséknek, és nagyon-nagy dolgokról szólnak. Persze nem ilyen egyszerű általában a megoldás, de ez mégis segít” - fogalmazott Vincze Kata, a Nektár Színház színésze.

A Nektár Színház vetített hátteres technikával dolgozik. Náluk nem a látvány viszi el az előadást, sokkal inkább a színpadi játékon és a zenei betéteken van a hangsúly. A társulatnak ez a meséje már túl van a 300. előadáson, bárhol adják is elő, mindig elnyeri a gyerekek tetszését. Városunkban délelőtt az óvodások, kora délután pedig a kisiskolások tekinthették meg a darabot.


221_0_t 221_1_t 221_2_t 221_3_t
221_4_t 221_5_t 221_6_t 221_7_t
221_8_t 221_9_t 221_10_t 221_11_t
Vissza