Elfogadott javaslatok (képgalériával)2017. október 25. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/6220_0_300.jpgÖnkormányzati rendeletmódosításról, 1 milliárd forintos sportos beruházásról, az ÓZDINVEST Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó pályázati kiírásról, valamint különböző ingatlanok kezeléséről és hasznosításáról is szó esett a Képviselő-testület Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának ülésén. A grémium tagjai 8 előterjesztést és ugyanennyi bizottsági hatáskörű napirendi pontot vitattak meg.

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tanácskozása második volt a képviselő-testületi ülést megelőző bizottsági ülések sorában. A megjelent tagok összesen 16 napirendi javaslatot tárgyaltak Tartó Lajos elnökletével. Indításként egy önkormányzati rendelettervezetről eset szó, amely az önkormányzat Szervezési és Működési Szabályzatát is módosítja. Ez két területet is érint, ezek közül egyik az önkormányzati rész, ugyanis korábban itt egy projekt irodát hoztak létre.

„Ennek az az oka, hogy a város önkormányzata számos pályázatot nyert és ezeknek a végrehajtása, lebonyolítása egy projektmenedzseri szervezetet igényel. Erre a megnyert pályázatok megfelelő pénzügyi fedezetet biztosítanak. Ez a folyamat augusztus 15-től indult be, két projektmenedzsert vett fel az önkormányzat és egy projektasszisztenst” - mondta dr. Almási Csaba, jegyző.

A módosítás másik része a Polgármesteri Hivatal szervezeti struktúrájának átalakítására vonatkozik, és az Állami Számvevőszék intézkedési tervét veszi figyelembe véve. Ennek alapján az eddigi Önkormányzati Iroda helyett Gazdasági Irodát hoznak létre. Fürjes Pál hozzászólásában annak adott hangot, hogy az irodák működésébe a képviselő-testület tagjai is nyerjenek majd betekintést valamilyen formában. A folytatásban szó esett a gyermek- és egyéb étkeztetési díjak megállapításával kapcsolatos változtatásról, és az ÓZDINVEST Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírásáról is. Jelenleg Tóth Andrea látja el a társaság ügyvezetésének feladatait, de megbízatása év végén lejár, ez tette tehát indokolttá a vezetői poszt megpályáztatását. Az ötödik napirendi pontban egy jövőben megvalósuló beruházás lehetőségét tárgyalta a bizottság. Ez egy új sportlétesítmény megvalósítását jelentené a Bolyky Tamás Általános Iskolával szemközti füves területen.

„Ez egy nagyszerű lehetőség Ózd városának. A salgótarjáni Beszterce Kosárlabda Klub kíván TAO-s pályázatból egy új sportcsarnokot építeni városunkban. Az önkormányzatnak, illetve a városvezetésnek ebben csupán annyi dolga van, hogy területet biztosítsunk hozzá, tehát önerőt sem szükséges hozzá, ez rendelkezésére áll a kosárlabda egyesületnek. Csupán arról van szó, hogy hozzájárulásunkat adjuk, és a lakosság is beleegyezését adja, ez meg is történt. Két ízben tartottunk lakossági fórumot a Bolyky Tamás Általános Iskolában” - nyilatkozta Fidrus Péter, alpolgármester.

A bizottsági ülésen jelen volt Dávid Krisztián a kosárlabda klub elnöke is, aki a fejlesztéssel kapcsolatosan bővebb tájékoztatást is adott a megjelenteknek. Az ülés további részében alapítványtámogatásról, gázbeszerzési szerződésről, illetve szükséges városrehabilitációs munkálatokról szóló javaslatokról határoztak. A bizottsági hatáskörű napirendi pontok között magántulajdonban lévő ingatlan felajánlás, önkormányzati tulajdonú garázs vásárlási kérelem elbírálását, valamint egyéb értékesítési javaslatokat tárgyaltak a grémium tagjai.


220_0_t 220_1_t 220_2_t 220_3_t
220_4_t 220_5_t
Vissza