Közös program (képgalériával)2017. október 20. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/6209_0_300.jpgEgészségnapot tartottak ma a Nemzetőr Úti Óvodában. A nyílt napon a szülők megismerhették és kipróbálhatták a Mozgáskotta fejlesztő eszközt, gyermekeikkel közösen faraghattak töklámpást, és együtt készíthettek gyümölcssalátát. A program nem egyedülálló az intézmény életében, rendszeresen szerveznek ilyen alkalmakat, amelyeknek legfontosabb üzenete a közösségépítés.

Egészséges életmód – erről szólt a mai nap a Nemzetőr Úti Óvodában. Az itt dolgozó pedagógusok kiemelt figyelmet fordítanak a mozgásfejlesztésre, hiszen az pozitív hatást fejt ki a gyerekek értelmi, érzelmi és testi fejlődésére is. Az intézmény nemrégen elnyerte az egyik áruházlánc által meghirdetett pályázatot, amelyből egy úgynevezett Mozgáskottát vásároltak, bár egy készlettel már korábban is rendelkeztek, viszont az ide járó közel kétszáz fős gyereksereg számára kevésnek bizonyult egy fejlesztő eszköz. Ezért döntöttek ennek bővítése mellett. Ma egy nyílt nap keretében a szülők is megismerhették a módszer működését, sőt ki is próbálhatták azt. A tornateremben sorra váltották egymást a csoportok, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megmutathatta tudását. A kicsik ezek használatával szinte észrevétlenül fejlődnek.

„Vonatosan játszunk, utána pedig énekelünk” - mondta Szabadi Barbara.

De nem csak a tornaszobában zajlottak az események. A csoportokban a gyerekek szüleikkel faragtak töklámpást és gyümölcssalátát is közösen készítettek, de egyéb kézműves feladatokba is be lehetett kapcsolódni.

„Többször is szoktunk ilyen napot tartani, különböző események kapcsán és az a tapasztalatunk, hogy egyre jobban érdeklődnek a szülők, egyre szívesebben jönnek el és a kapcsolat javul az óvónénik és a szülők között. Nagyobb teret engedünk belátni az óvoda életébe, és így jobban átérzik a tevékenységeket, amik itt zajlanak” - fogalmazott Medve Józsefné, az Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának óvodavezetője.  

A gyerekek is nagyon jól érezték magukat és örültek, hogy megmutathatják szüleiknek óvodai birodalmukat.

„Nagyon tetszik nekik, szokatlan a helyzet és nagyon jól élik meg a gyerekek, én úgy gondolom” - nyilatkozta Pásztor István.

Az intézményben nagy figyelmet fordítanak arra, hogy felismerjék a kicsik tehetségét, és mindent megtesznek azért, hogy segítsenek kibontakoztatni azt. Pontosan ezért október harmincadikán Magyar Gábort a Mozgáskotta módszer kitalálóját látják majd vendégül az óvodában, hogy segítségével még tovább tudják fejleszteni a gyermekek testi és értelmi képességeit.


209_0_t 209_1_t 209_2_t 209_3_t
209_4_t 209_5_t 209_6_t 209_7_t
209_8_t 209_9_t 209_10_t 209_11_t
Vissza