Szennyvíz probléma (képgalériával)2017. október 19. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6208_0_300.jpgElviselhetetlen bűzre és egészségre káros állapotokra panaszkodnak az Árpád Vezér út 12. szám alatt lakók. Egy törött vezeték miatt a pince megtelt szennyvízzel és használhatatlanná vált. A házban élők elmondása szerint az ÓZDINVEST Kft. nem hajlandó megoldani a problémát. A cég képviselője viszont arról számolt be, hogy a lakók nem fizették be a javítások költségéhez szükséges önrészt és ezért nem végzik el a munkálatokat.

Orrfacsaró bűz, pangó szennyvíz és ebben élősködő férgek. Ilyen állapotok uralkodnak az Árpád Vezér út 12. szám alatt található társasház pincéjében. A lakók szerint már több hete folyik be a szennyvíz az épület alagsorába. Az ott élők úgy vélik, az egészségre is káros a kialakult helyzet, pedig állításuk szerint a lakóközösség minden tagja rendesen fizeti a járulékos költségeket. A lakások egy része magántulajdonban, másik része pedig az ÓZDINVEST Kft. kezelésében van, így tőlük várják a probléma megoldását is.

„Mondtuk, hogy jöjjenek ki, és nézzék meg, hogy mi a helyzet. Hozzánk Kuna úr jött ki két munkatársával és megmérték, hogy mennyi csőre van szükség a munkálatokhoz. Mikor visszajöttek megkérdeztem, hogy mi lesz ezután” - mondta Polonkai Jánosné.

Az ÓZDINVEST Kft. ingatlankezelési divízióvezetőjétől megtudtuk, hogy miután értesültek a problémáról, szemrevételezték a szóban forgó épületet, és elkészítették a munkálatok költségvetési tervét. A lakók ezt követően meg is kapták a megfelelő tájékoztatást, de csupán egyetlen idős hölgy fizette be a javítások rá eső önrészét. Mivel a többi bérlő nem reagált a cég megkeresésére, a vállalat vissza is utalta az asszonynak a befizetett összeget.

„A továbbiakban az lenne a teendő, hogy a tulajdonosok keressék fel az ÓZDINVEST Kft-t. Amennyiben szeretnék az alapvezeték cseréjét elvégeztetni, úgy kérjük a lakókat, hogy a rájuk eső önrészt az ÓZDINVEST részére fizessék meg, és ezután az alapvezeték cseréje meg fog történni” - nyilatkozta dr. Tóth Andrea, az ÓZDINVEST Kft. ingatlankezelési divízióvezetője.

A probléma megoldása tehát egyszerű abban az esetben, amennyiben a lakók együttműködnek a vállalattal. A javítások önrésze fejenként körülbelül 20 ezer forint. Amint megoldódik a helyzet, a lakók ismét zavartalanul használhatják a társasház pincéjét.


208_0_t 208_1_t 208_2_t 208_3_t
208_4_t
Vissza