Sikeres szakgimnázium (képgalériával)2017. október 19. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/6207_0_300.jpgÖtödik lett a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium a legsikeresebb egyházi középiskolák sorában. A komplex eredményességi rangsort minden évben összeállítják a szakemberek. Céljuk, hogy a középiskola előtt álló diákok könnyebben eligazodhassanak a pályaválasztás útvesztőjében.

A diákok mosolyogva köszönnek a folyosón a tanároknak. A tanulmányi eredmény mellett az iskolában uralkodó jó hangulat is hozzájárul az intézmény sikerességéhez. Idén a SZIKSZI lett az ötödik legeredményesebb az országban az egyházi fenntartású szakgimnáziumok közül. A sorrend minden évben az egyik ismert hazai hetilap különszámában jelenik meg, amelyet az Országos Közoktatási Intézet méréseire alapozva állítanak fel. A vizsgálat során több kritériumot is figyelembe vesznek a szakemberek: a tanulók iskolai teljesítményét, fejlődését, a tanintézmény ellátottságát tárgyi- és humánerőforrás szempontjából, valamint a fiatalok továbbhaladását a hiányzások, jogviszony-megszűnések, évismétlések tekintetében.

„Mindannyian büszkék vagyunk erre, tanárok, diákok egyaránt. Ez az iskola megítéltetése szempontjából, azt hiszem, hogy mindenféleképpen pozitív, sőt úgy gondolom, hogy nemcsak az itt dolgozók és ide járó diákok lehetnek büszkék, hanem büszke lehet a város is arra, hogy ilyen jó eredményeket tud ez az iskola felmutatni” - mondta dr. Benkőné Fehér Éva, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A listát 2015 óta állítják össze, eddig az intézmény mindig benne volt az első tízben. Idén a tavalyi hetedik helyhez képest kettőt sikerült javítaniuk, amelyben a jó matematika eredmények, a magas szintű szövegértés, valamint az angol tanítás is közre játszik.

„Alapvetően azért választottam ezt az iskolát, mert egy közgazdasági iskolába szerettem volna jelentkezni középiskolába, és nagyon sok jót hallottam róla, hogy az angol oktatás is nagyon jó, illetve alapos. Ezt meg is tapasztaltam, mert a tanárok is nagyon jól tanítják, és így hatalmas tudást szereztem, így még egy év elteltével is” - nyilatkozta Eke Viktória.

Az iskolai menetrend mellett, számos kötetlen programon is részt vehetnek a diákok, ezek pedig nagyban hozzájárulnak az előrehaladásukhoz is.

„Sok olyan program van, amelyet kipróbálhatunk, és ez a diákok számára is nagyon jó. Például ide tartozik a külföldi szakmai gyakorlat is, amelyen én is részt vettem” - mondta Flaskó Lilian Laura.

Egy intézmény népszerűségének és sikerességének meghatározásában fontos szerepet játszik, hogy a pedagógusok hogyan viszonyulnak tanítványaikhoz.

„Az összes tanár nagyon kedves, és olyan beleéléssel tartják az órákat, hogy egy perc sem unalmas” - fogalmazott Milasán Kristóf.

A rangsort azzal a szándékkal hozták létre, hogy a középiskola előtt álló diákok és szüleik könnyebben eligazodhassanak a pályaválasztás útvesztőjében, és a számukra leginkább megfelelő intézményben tanulhassanak tovább. A tavalyi tizedikes  kompetenciamérésen a SZIKSZI tanulói szövegértésből országos nyolcadik, míg matematikából a 18. helyen végeztek az egyházi fenntartású középiskolák között. Ezek az eredménynek is azt igazolják, hogy városunk tud olyan intézményt felmutatni, amely maradásra készteti fiataljainkat.


207_0_t 207_1_t 207_2_t 207_3_t
207_4_t 207_5_t 207_6_t 207_7_t
207_8_t 207_9_t 207_10_t 207_11_t
Vissza