Amatőr teke2017. október 19. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/6205_0_300.jpgMegkezdődött a III. Varga József Amatőr Tekebajnokság. A rendezvénysorozat hosszú évek óta a baráti társaságok egyik kedvelt időtöltése. Idén a szervezők két osztályba sorolták a résztvevő csapatokat, így kiegyenlítettebb küzdelem várható a párharcok során.

Ismét amatőr sportolókkal telt meg a Városi Stadion Tekecsarnoka. A III. Varga József Tekebajnokságra idén 12 csapat nevezett. A mérkőzéseket hétfőn és szerdán rendezik, de péntekenként is lesznek összecsapások, amennyiben az adott héten a SalgÓzd idegenben játszik a férfi Szuperliga aktuális fordulójában.

„A bajnokságot három éve rendezzük meg Varga József nevével fémjelezve. Idén ketté szedtük a társaságot. Az első osztályban szereplő csapatok tulajdonképpen profi szabályrendszerrel bíró bajnokságban játszanak, míg a másodosztály célja pedig az, hogy a játék során óvjuk a pályát” - mondta Török Richárd, szervező.

Egy csapat maximum tíz főből állhat, így minden egyes alkalommal szépszámú nézősereg figyeli a gurításokat és bíztatja a játékosokat. A mérkőzések idején minden játéknapon remek a hangulat. A bajnokság a baráti társaságok egyik kedvelt időtöltése, vannak olyanok, akik minden évben részt vesznek a megmérettetésen.

„Már évek óta indulunk ebben a rendezvénysorozatban, ami ugye az Amatőr Teke Csapatbajnokság. Minden évben történik valami újítás, minden évben jönnek újak, és sajnos szűnnek is meg csapatok” - nyilatkozta Fiedler László, a Titánok csapatkapitánya.

A bajnokság december 11-én zárul. Ekkor derül majd ki, hogy mely csapatok végeznek az élen az egyes osztályokban. A kieséses–feljutásos rendszernek köszönhetően kihirdetik azt is, hogy az alakulatok mely csoportban kezdhetik meg a következő idényt.

Vissza