Éremeső Chorzówban (képgalériával)2017. október 17. (kedd) 19:00 - Sportnews/6195_0_300.jpgNagyszerűen szerepeltek a Fiedler Ottó Sport Egyesület úszói azon a nemzetközi versenyen, amit Chorzówban rendeztek meg. Tizennégy úszó képviselte városunkat Lengyelországban. A fiatalok rengeteg éremmel tértek haza. Az eredményhirdetéskor az ózdi sportolók 27 alkalommal állhattak fel a dobogó valamely fokára.

Közel nyolc órás buszozás, izgalom és feszült várakozás. Ez jellemezte a Fiedler Ottó Sport Egyesület úszóit, hisz testvérvárosunkban Chorzówban vettek részt egy nemzetközi versenyen. Az egyesület nemrég kinevezett edzője Kis Gergő elégedett a fiatalok teljesítményével, hisz minden úgy alakult ahogyan azt előzetesen elképzelte.

„Nagyon kiemelkedő eredmények születtek. 14 versenyzőm volt kinn, és mindannyian éremmel térhettek haza. Van arany, ezüst és bronzérem is. Ami a legfontosabb számomra, hogy mindegyik versenyzőm az egyéni legjobbját tudta megúszni” - értékelt Kis Gergő, a Fiedler Ottó SE edzője.

Chorzówval igen jó kapcsolatot ápol Ózd városa. A két település közti több évtizedes múltra visszatekintő partnerkapcsolat eredményeként, a sportéletben is összefonódtak a szálak. Ezeken a versenyeken mindig jó teljesítményt nyújtottak a Fiedleresek. Úszóink számára kiemelten fontos a nemzetközi megmérettetés.

„Nagyon várták már ezt az utat. Kétévente megyünk a lengyelekhez, mert egyik évben ők jönnek Magyarországra, a másik évben mi megyünk Lengyelországba. Most mi voltunk a sorosak. Nagyon készültek rá, ugye Gergőnek is ez volt az első versenye velünk, tehát Ő is izgult. Hála istennek nagyon jól szerepeltek és a gyerekek is élvezték, a versenyen nagyon sokat javítottak és nem csak tizedekről van szó, hanem akár százas távokon is másodperces javulásokat tapasztaltunk. Ezek előrevetítik a jó eredményeket” - mondta Elek Vilmos, a Fiedler Ottó SE elnöke.

A Fiedler Ottó Sport Egyesület tagjai számára a fő viadal idén az egri IV. Pro Agria Cikluszáró Úszóverseny lesz december 16-án. A fiatal sportolók ezen az erőpróbán is szeretnék kihozni magukból a maximumot. Jelenlegi felkészültségük pedig bizakodásra adhat okot.


195_0_t 195_1_t 195_2_t 195_3_t
195_4_t 195_5_t
Vissza