Tökös buli (képgalériával)2017. október 17. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/6193_0_300.jpg„Tök jó boszi buli” – ez a címe a Katona József Úti Óvoda egyik legsikeresebb rendezvényének. A már hét éves múltra visszatekintő tökös délelőttöt ma is megtartották az intézményben. A nyílt nap során a résztvevők tököt faragtak, maskarába bújtak és vidám játékokban vettek részt. A program minden alkalommal nagy sikernek örvend mind a gyerekek, mind a szülők körében. A szervezők elsődleges célja a közösségépítés volt.

Ügyes kezű szülők és jelmezes gyereksereg népesítette be ma délelőtt a Katona József Úti Óvoda minden szobáját. A „Tök jó boszi buli” névre keresztelt program az intézmény egyik legjobban várt rendezvénye. Nemcsak a szokásos mókás programok miatt, hanem azért is, mert ilyenkor a szülők is betekintést nyerhetnek az óvoda életébe és az apróságok mindennapjaiba. Az óvoda vezetősége nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre, fontosnak tartják, hogy a szülők is partnerként kezeljék őket, amelyre kiváló alkalom a tökös összejövetel.

„Hetedik éve rendezzük meg ezt az óvodai nyílt napot, amiből már jó gyakorlatot is készítettünk, amikor létrehoztuk ezt a programot az volt a célunk, hogy minél több szülő eljöjjön az intézménybe, szerettünk volna velük egy jó partneri kapcsolatot kialakítani, és ez remekül működik. A szülők megnézhetik, hogy telnek a gyerkőceik mindennapjai, milyen a szokásrend, hogyan zajlanak a gondozási feladatok” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője.

A gyerekek szüleikkel együtt faragtak tököt, és a közös munka eredményeként kreatív alkotások születtek. Termésdíszeket is készítettek, sőt zöldségeket is felhasználtak a kézműveskedés során. A műveket rögtönzött kiállításon tekinthette meg a közönség. Sok apuka és anyuka volt kíváncsi arra, hogy milyen környezetben töltik gyermekeik a nap java részét, ugyanakkor számukra is jó kikapcsolódást jelentett a közös alkotás és a vidám programok.

„Mi konkrétan egy nagyon nagy tököt hoztunk, ebből próbáltuk kihozni a maximumot, remélem sikerült” - nyilatkozta Bernhardt Bernadett.

Farkas Klaudia szülőként először vesz részt a boszi bulin, a tökfaragás számára újdonságnak számított.

„Igazából jó, mert együtt lehetnek a gyerekek a szülőkkel, sokat jelent nekünk, hiszen kihasználhatjuk a lehetőséget, hogy együtt lehessünk, és egy kicsit betekinthetünk a kis világukba, ami nagyon jó, mert javarészt nem tudunk csak ilyenkor találkozni velük. A kézügyességüket és a fejlődésüket is figyelemmel kísérhetjük, úgyhogy örülünk, hogy itt lehettünk” - fogalmazott Farkas Klaudia.

A gyerekek is nagyon jól érezték magukat és örültek, hogy megmutathatják szüleiknek óvodai birodalmukat. A közös alkotás során minden eszközt bevetettek, a siker érdekében.

„Gipsszel, csavarhúzóval, késsel és filc tollakkal, valamint festékekkel” - mondta Váradi Shannon.

„Ezt én csináltam, a magokat ráragasztottam, a cicának bajszokat rajzoltam filctollal” - nyilatkozta Hajdú Ivett.

A csoportszobákban vidám versengések is folytak, a játékba a szülők is bekapcsolódtak. Ilyen volt például a lufi kipukkasztása is. Nem maradhatott el a tök sült változata sem, a gyerekek szívesen fogyasztották el a vitaminokban gazdag finomságot. A legszebb, legkreatívabb kiállítást összeállító csoportok jutalomban részesültek. A zsűri több kategóriában is díjazta az elkészült alkotásokat. Az eredményhirdetés során oklevelet és ajándékcsomagot vehettek át az ovisok.


193_0_t 193_1_t 193_2_t 193_3_t
193_4_t 193_5_t 193_6_t 193_7_t
193_8_t 193_9_t 193_10_t 193_11_t
Vissza