Önkéntesség személyre szabva2017. október 12. (csütörtök) 19:00 - Egészségnews/6181_0_300.jpgÖtven önkéntesét juttatja nyelvvizsgához vagy jogosítványhoz a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. A vizsgákra az „Önkéntesség személyre szabva” című pályázat biztosítja a fedezetet, ugyanis ennek keretében ötvenmillió forintot nyert el a szervezet.

A programra olyan 18 és 22 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik középfokú tanulmányaikat már sikeresen befejezték, valamint aktív hallgatói, tanulói, vagy foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeznek. Az érdeklődőket személyesen a helyi irodában, vagyis a Civil Ház emeleti termében várják, de e-mailen és telefonon is lehet jelentkezni. (Telefon: 06/30-268-7016; e-mail: ozd@voroskereszt.hu)

„Az önkéntes munkát a Magyar Vöröskereszt ózdi irodájában kell végezni, több dologból tevődik össze. Egy részt a véradás szervezés, hiszen ez a legfontosabb feladatunk. Másrészt elsősegélynyújtás, harmadrészt pedig az egészségmegőrzéssel kapcsolatos feladatok, illetve a karitatív tevékenységben is tudnak segíteni az önkéntesek. 25 – 25 fő jelentkezését várják az egész megyéből addig, amíg a keret meg nem telik, tehát érdemes minél hamarabb jelentkezni” - mondta Bereczki Erika, a Magyar Vöröskereszt Észak-borsodi Területi Szervezetének területi képviselője.

Vissza