Aktív időskor (képgalériával)2017. október 12. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/6177_0_300.jpgTizenkettedik alkalommal rendeztek Nyugdíjas Amatőr Művészeti Gálát Ózdon. A kezdeményezés az évek során nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, amely mindig sok fellépőt és nagy nézősereget vonz. Az Olvasó színpadán bemutatkozó nyugdíjasok több műfajban mérettették meg magukat.

Nyugdíjas korban is lehet aktív közösségi életet folytatni, sőt mit több kiállni a nagyszínpadra. Ez az üzenete a Nyugdíjas Amatőr Művészeti Gálának. A bevezető szavalatot követően Janiczak Dávid városunk polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, aki elmondta az ilyen esemény mindig jó alkalmat kínál arra, hogy az időskorúak megmutathassák, mire képesek. A gála idén is az Ózdi Művelődési Intézmények, valamint az Ózdi Nyugdíjas Klub közös szervezésében jött létre. Összesen tizenhárom műsorszámot tekinthetett meg a közönség. Legtöbben népzene és néptánc műfajban léptek fel, voltak hangszeres, szóló énekes, könnyűzenei produkciók, és helyet kaptak a magyar, illetve katona nóták is.

„A fellépőknek ez mindig nagyon esemény. Vannak olyan csoportok, akik ritkán jutnak fellépési lehetőséghez, az Olvasó színpadán való megmérettetés különleges alkalom számukra. Szép környezetben vagyunk, és így olyan mintha igazi előadóművészek lennénk a magunk szintjén” - fogalmazott Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke.

A környékbeli településekről mindig nagy az érdeklődés a gála iránt, szívesen jönnek megmutatni magukat. Idén Arlóból, Sátáról és Járdánházáról is érkeztek népdalkörök, hagyományőrző csoportok.

„Minden évben – talán 1-2 esztendő kivételével – itt vagyunk, mindig nagyon szívesen jövünk. Népdalokat szoktunk énekelni, most éppen palóc népdalokat” - nyilatkozta Papp Elemérné, a járdánházi Vadvirág Asszonykórus vezetője.

A fellépők ilyenkor nem csupán lehetőséget kapnak a szereplésre. Kipróbálhatják magukat, és biztatást, bátorítást is kapnak mindehhez egymástól.

„Általában a magam szórakoztatására szeretek énekelni és persze baráti társaságban is. Ők biztattak, hogy jöjjek el ide, és nagyközönség előtt is mutatkozzak be. Sok katona dalt ismerek, így hát ezekkel lépek fel” - mondta Pető István.

A fellépők produkcióit öttagú szakmai zsűri értékelte, és ennek alapján hirdettek eredményt. A gála résztvevői valójában nem is vetélytársként tekintettek egymásra, hiszen mindannyiukat ugyanaz a közös cél vezérelte. Bebizonyítani, hogy nemcsak a húszéveseké a világ.


177_0_t 177_1_t 177_2_t 177_3_t
177_4_t 177_5_t 177_6_t 177_7_t
177_8_t 177_9_t 177_10_t 177_11_t
177_12_t 177_13_t 177_14_t
Vissza