Kettős ünnep (képgalériával)2017. október 10. (kedd) 19:00 - Egyháznews/6168_0_300.jpgÚj oltárt helyeztek a bolyoki Rózsafüzér királynéja templomba. A cserével egységes belsőt kapott a szentély, de a régi oltár is megmaradt, amelyet a helyiség egy másik részén helyeztek el. A templom névadója ünnepének alkalmából megrendezett búcsún pedig a hívek már meg is tekinthették azt.

Szombaton a hívek a bolyoki templomban már az új oltárt csodálhatták meg a régi helyén. A templomot néhány évvel ezelőtt jelentősen átalakították. Még 2013-ban, a korábbi plébános, Baranyák Béla idején cserélődtek le a padok. A régi berendezés helyére új, tölgyfából készült ülőalkalmatosságok kerültek, de a modernizálás teljes befejezése még váratott magára. Most az oltárt is megalkották. Már az év elejétől lehetett tudni róla, hogy valami készül a katolikus templom háza táján, de az eredményre eddig várni kellett. A kivitelező balmazújvárosi volt, a korábbi padcserét is ő végezte.

„Az atyának volt a kérése, hogy az oltár, az hasonlítson a padokhoz, és valahogy tükröződjön az oltárnak a mintázatában a pad mintázat. Körülbelül két hét kellett az elkészítéshez, ez két személyre értendő, tiszta tölgyfából készült, és utána két réteggel lett lakkozva, ugyanúgy, mint a padok is” - nyilatkozta Csenteri Attila, kivitelező.

Szőke Gábor atya először az egyháztanács-tagoknak vetette fel ötletét, miszerint lecserélné az oltárt. Ők, valamint a hívek is üdvözölték az elképzelést, így könnyen megvalósult a terv, pénteken este az oltár már elfoglalta méltó helyét.

„Stílusában sokkal inkább illik a szentély berendezéséhez, mint az előző, egy modernebb, tölgyfából készült papi szedilé szék, miséző oltár, keresztelőkút és egy barokk szú evett főoltár valahogy nem illett össze. Anyagában is ugyanazt a tölgyfát hoztuk be, mint ami most is látható, illetve sokkal leegyszerűsítettebb forma, az a krisztusi egyszerűség jelent meg a főoltár motívumában” - mondta Szőke Gábor, plébános.

Szombaton azonban templombúcsút is rendeztek, a római katolikus egyház október 7-én tartotta Rózsafüzér Királynője ünnepét. Az esemény délután 5 órakor kezdődött, amelyen rózsafüzér- és loretói litániát végeztek, majd a szentmise után gyertyás körmenetet tartottak, amelyet agapé követett.

Szőke Gábor atya meghívására a plébániához tartozó fíliák tagjai is szép számmal megjelentek. Az eseménynek jó volt a visszhangja a résztvevők körében, és alkalmat teremtett a teljes lelki feltöltődésre.


168_0_t 168_1_t 168_2_t 168_3_t
168_4_t 168_5_t 168_6_t 168_7_t
168_8_t 168_9_t 168_10_t
Vissza