Játékos akadályverseny (képgalériával)2017. október 9. (hétfő) 19:00 - Városnews/6166_0_300.jpgAz úttörő éveket felidéző akadályversenyt rendezett diákjai számára a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. A játékos vetélkedő több mint 100 résztvevőt mozgatott meg. A szervező pedagógusok a bolyoki temető fölötti dombvonulaton és Szentsimont érintve alakítottak ki egy hét állomásból álló pályát, ahol elméleti és ügyességi tudásukról is számot kellett adniuk a fiataloknak.

Kaland az élet. Egy vidám, játékos akadályversenyt szervezetek diákjaik számára a SZIKSZI-s pedagógusok szombatra. A túra a bolyoki plébániáról indult, és az első állomásokat a bolyoki temető fölött található dombos vidéken alakították ki. A játékos vetélkedőre 16 csapat nevezett be, közöttük a Bolyky Tamás Általános Iskola 9 hittanos tanulója is, akik meglepően jól teljesítettek. A tanári kar fontosnak tartja az iskolai és azon kívüli közösség építő alkalmakat.

„Ezt az akadályversenyt úgy terveztük, és úgy is valósítottuk meg, mint egy családi pikniket, amely közös szórakozást, és közös együttlétet jelent a családok és diákok számára. Mi a SZIKSZI-t egy nagy közös családnak látjuk és érezzük. Úgy gondolom a gyerekek ebből a szempontból nagyon örültek, hogy együtt lehetnek az osztálytársaikkal és tanáraikkal” - mondta Jene Andrásné, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatóhelyettese.

A 3–5 fős csoportok az útvonalat és a megállóhelyeket pontosan jelölő térképpel indultak el. A diákok egy közel 12 kilométer hosszú pályán haladtak végig, ahol különböző tantárgyi feladatok várták őket. A biológia állomáson például a fákon pihenő madarakat is fel kellett ismerniük, illetve néhány 3D-s élethű állatot kellett megkeresniük. A „mit rejt a hátizsákom” című feladatnál a diákok csak tapintó érzékszervüket használhatták, így kellett különböző erdei tárgyakat beazonosítaniuk.

„Ezen az akadályversenyen a harmadik állomást képviseljük, ahol tulajdonképpen biológiai feladatokkal találkozhatnak a gyerekek. Erdőpedagógiai módszerrel 3 olyan intuitív feladatot kapnak, ami a faismeretre vonatkozik. A távcsöves feladat a madárfajok bővítését teszi lehetővé. Meg kell találniuk, és föl kell ismerniük az adott fajokat” - nyilatkozta Antal Józsefné, biológia tanár.

A diákok nagy örömmel és lelkesedéssel töltötték el közösen a szombat délutánt, amely nemcsak pedagógia szempontból volt hasznos, hiszen így még jobban összekovácsolódhattak társaikkal.

„Nagyon jól éreztem magam. Én ezen a túrán már második alkalommal veszek részt, mert tavaly előtt is volt, de korábban sajnos elmaradt a rossz időjárás miatt. Idén újra megrendezték, és nagyon vártam már. Ilyenkor összekovácsolódik még jobban az osztály, és persze a szép természetben nem mindig vagyunk kint” - fogalmazott Milasán Dominik, tanuló.

Az állomások között szerepelt angol-német nyelvű, túlélési, irodalmi és ügyességi, valamint szakmai és hittanos feladat is. A 7 állomáson összesen 140 pontot lehetett szerezni. Az utolsó csapat 6 óra körül ért be a bolyoki plébánia udvarára, ahol bográcsgulyás várta a túrázókat. A győztesnek járó serleget végül a ötödéven tanuló 13. b osztály csapata vihette haza, akik 4 óra és 55 perc alatt teljesítették a távot.


166_0_t 166_1_t 166_2_t 166_3_t
166_4_t 166_5_t 166_6_t 166_7_t
166_8_t 166_9_t 166_10_t 166_11_t
166_12_t 166_13_t 166_14_t 166_15_t
166_16_t 166_17_t
Vissza