Polgármesteri kitüntetés (képgalériával)2017. október 6. (péntek) 19:00 - Városnews/6162_0_300.jpgElismerésben részesült a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület. Az ózdi huszárok hosszú évek óta színesítik városunk kulturális életét, jelenlétükkel emelve több városi rendezvény fényét. Nemcsak regionális, hanem országos szinten is számon tartják tevékenységüket. Ma délután városunk polgármesterétől Janiczak Dávidtól vehettek át kitüntetést.

Leginkább huszáregyenruhában találkozunk velük, ám ma délután e nélkül, civil öltözetben léptek be a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület tagjai a Városháza tárgyalótermébe. Janiczak Dávid polgármester fogadta őket, Farkas Péter Barnabás és Fidrus Péter alpolgármester társaságában, hogy kitüntetés formájában közös elismerésüket fejezzék ki a hagyományőrző egyesület tevékenysége iránt.

„A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület tagjai azok, akiket huszár ruhában szoktak látni a városlakók, különböző városi rendezvényeken. Hosszú évek óta színesítik és emelik az ózdi ünnepségek fényét munkájukkal. Most kiemelt jelentősége volt ennek a kitüntetésnek, hiszen mind a Nemzeti Vágtán nyújtott szerepvállalásukkal, mind pedig a Budai várban teljesített szolgálatukkal Ózd város hírnevét országos szinten emelték” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Összesen hat fő részesült elismerésben, közülük ketten egyéb elfoglaltságaik miatt nem lehettek jelen. Az oklevelek átadását baráti hangvételű beszélgetés követte. Városunk vezetői a Nemzeti Vágtán, valamint a Budai várban szerzett élményeikről faggatták a huszárokat. A hagyományőrzők elmondták, hogy milyen nehéz utánpótlást találniuk, illetve felkelteni a fiatalok érdeklődését a lovas és nemzeti hagyományok ápolása iránt  Az egyesület tagjai főként nekik szeretnének példát mutatni tevékenységükkel.

„Nagyon köszönjük, ez hosszú évek munkájának az elismerése számunkra. Hosszú hónapok teltek el gyakorlással, illetve felkészüléssel, ami során a lovakat és lovasaikat olyan szintre képeztük, hogy egy országos rendezvényen meg tudjunk jelenni. Ennek most beérett a gyümölcse” - fogalmazott Varga Gábor, hagyományőrző huszárkapitány.

A  Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület évente több mint harminc rendezvényen képviseli városunkat. Kiemelkedő munkájukra az ózdiak is büszkék lehetnek, hiszen lovas huszáraink országos és nemzetközi szinten is öregbítik városunk hírnevét.


162_0_t 162_1_t 162_2_t 162_3_t
162_4_t 162_5_t 162_6_t 162_7_t
Vissza