Megszűnő probléma (képgalériával)2017. október 5. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6156_0_300.jpgMegkezdődtek a gyújtói körforgalom átalakításának munkálatai. A csomópont forgalmi rendjének módosításával a reggeli és délutáni órákban feltorlódó kocsisor miatti fennakadásokat szeretnék csökkenteni. Az átalakítások során két zebra megszűnik, helyettük egy újat hoznak létre és egy járdasziget is épül a területen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai megkezdték a munkálatokat a Gyújtón. A változtatás célja, hogy a gyalogátkelő helyek és a jelenlegi forgalmi rend módosításával enyhítsék a terület napi szinten tapasztalható túlterheltségét, a közlekedési dugók kialakulását. Mint arról korábban beszámoltunk egy olyan területbejárással kezdődtek az egyeztetések, ahol minden érintett szerv képviselője jelen volt. Ezekben a napokban a járdaszigetek kiépítése zajlik.

„Városunkban nagy problémát okozott a gyújtói körforgalommal kapcsolatos torlódások száma, ami két időszakban is előfordult a nap folyamán. Ez most megoldásra kerülhet, a Magyar Közút már meg is kezdte a munkálatokat, a kereszteződés átalakítását” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az autósoknak is érdemes lesz figyelniük, ugyanis a kanyarodási szabályok is módosulnak a csomópontban. Városunk lakói is nagy megelégedéssel tekintenek a változásokra, hiszen ezen a területen korábban sok közlekedési fennakadás volt tapasztalható.

„Biztos, hogy jó hatással lesz a forgalomra. Itt a kerítés is hiába van kihelyezve, mégis ott mennek át az emberek az úton. Biztos jobb lesz így, ha megcsinálják” - fogalmazott Mezei Zoltánné.

Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta, hogy ilyen jellegű probléma megyénkben még nem adódott. Más városokban jellemzően azt kérik, hogy a hagyományos kereszteződések helyett alakítsanak ki körforgalmakat úgy, mint azt tették évekkel ezelőtt a gyújtói nagy körforgalom esetében is.

„Az ózdi önkormányzat, illetve a Magyar Közútkezelő közösen finanszírozza a projektet. Az önkormányzat egy közvilágítási oszlop áthelyezését, gyalogos korlátok kihelyezését és a járda szegélyen kívüli helyreállítását fizeti, ennek a költségéről nincs információm. Emellett a Magyar Közútkezelő fogja elvégezni az országos közúton a járdaszegélyen belüli munkákat” - nyilatkozta Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

A munkálatok körülbelül két hétig fognak tartani. Addig kisebb fennakadásokra számíthatnak az erre közlekedők. Az átépítés befejezése után mind a gyalogosok, mind pedig az autóvezetők gördülékenyebben haladhatnak majd át a csomóponton.


156_0_t 156_1_t 156_2_t 156_3_t
156_4_t 156_5_t 156_6_t 156_7_t
156_8_t
Vissza