Idősek Világnapja (képgalériával)2017. október 4. (szerda) 19:00 - Városnews/6150_0_300.jpgHuszadik alkalommal szervezte meg idősek napi ünnepségét a Szent Kereszt Plébánia Karitász csoportja. A rendezvényre szinte teljesen megtelt az Ív úti templom, ahol a szépkorúak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjainak műsorát hallgathatták meg, az esemény végén pedig szeretetcsomagot kaptak.

Október elseje az Idősek Világnapja. A Karitász idén már huszadik alkalommal hívta életre az ünnepséget, amelyet mindig október első napjaiban tartanak meg. Életkoruknak köszönhetően rengeteget tanulhatunk korosodó embertársainktól, és tapasztalataikból adódóan még mindig a társadalom hasznos tagjai. Ezt a gyerekek is tudják.

„Hogyha gonoszak vagyunk a másikkal, akkor az a másiknak nagyon rosszul esik, és ezért kell mindenkivel kedvesnek lenni és barátságosnak” - mondta Lengyel Kinga.

Mischinger Ferenc plébános köszöntőjében kedves szavakkal illette a megjelenteket, és elmondta: annak ellenére, hogy a legtöbben már nehezen mozognak, esetleg betegek, nem kell félni attól, ami később rájuk vár.

„Ahogy korosodunk, úgy rájövünk, hogy az Isten gondviselő szeretete körülvesz bennünket, vagy ha valami fáj is, az Istennél majd békére lelünk” - fogalmazott Mischinger Ferenc, plébános.

Ezután a II. János Pál Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai adtak műsort. A fél órás előadásban a gyerekek furulyaszóval, énekléssel és szavalással köszöntötték az időseket. A misén az egyház a betegek szentségét adta a jelenlévőknek, a tiszteletesek szentelt olajjal kenték meg az eléjük járulók homlokát és tenyerét. A közösség legidősebb tagja 95 éves, aki szerint a legfontosabb a hit, fiatalok és idősek számára egyaránt.

„Hinni valamiben mindig kell az embernek. Én a Jóisten segítségében hiszek mindig. Még mindig, amikor bajom volt, megsegített, ha én hozzá imádkozok vagy kérem, mindig segít. Jobban, mint a szomszédok, mondjuk” - mondta Bárdos Józsefné.

Az ünnepség végén szeretetcsomagot kaptak a résztvevők, amely csokoládét, üdítőt, süteményeket tartalmazott. A nagyrészt 70 és 90 év közöttiek minden évben szép számmal gyűlnek össze a programon.

„Az idősek nagyon szeretik ezt a napot, és talán így ők is érzik, hogy ők is fontosak, nemcsak a hétköznapokban vannak itt a templomban, hanem van egy évben egy nap, amikor őket ünnepeljük” - nyilatkozta Gérecz Sándorné, a Szent Kereszt Plébánia Karitász csoportjának vezetője.

Mivel sokan már olyan korban és egészségi állapotban vannak, hogy nem tudtak elmenni az ünnepségre, a megmaradt ajándékokat az Almási Balogh Pál Kórház krónikus osztályának juttatja majd el a Karitász.


150_0_t 150_1_t 150_2_t 150_3_t
150_4_t 150_5_t 150_6_t 150_7_t
150_8_t 150_9_t 150_10_t
Vissza