Lendületes kezdés (képgalériával)2017. október 3. (kedd) 19:00 - Sportnews/6144_0_300.jpgÚj edző került a Fiedler Ottó Sportegyesület élére. Kis Gergő kétszeres Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes, négy olimpiát megjárt úszó pár napja trenírozza az egyesület úszónövendékeit. Aktív sportolói pályafutását befejezve döntött úgy, hogy edzőként folytatja tovább. Az Ózdra szerződött fiatalember nagy tervekkel kezdte meg munkáját a Városi Uszodában.

Tavaly még a riói olimpián versenyzett, egy hete pedig Ózdon dolgozik, vezetőedzőként erősítve a helyi úszósport életet. Kis Gergő most még csak ismerkedik a várossal, de a Fiedler Ottó Sportegyesület úszóival már aktívan gyakorol. Korábban a budapesti Városgazda Utánpótlás Akadémián dolgozott, ott is gyerekekkel foglalkozott. Néhány hete kezdett el tárgyalásokat folytatni a Fiedler Ottó Sportegyesület elnökével Elek Vilmossal. A kedvező feltételek miatt döntött úgy, hogy Ózdra szerződik.

„Mindenféleképpen egy olyan egyesületben szerettem volna dolgozni, ahol gyermekekkel tudok foglalkozni, még ha nem is az alapoktól kezdve, hiszen azt már az előttem lévő két edző sikeresen lerakta. Tehát nem egy komplett felnőtt csapatot szerettem volna kapni, hanem utánpótlás úszókat, béka, gyermek és cápa korosztállyal tudok foglalkozni” - nyilatkozta Kis Gergő, a Fiedler Ottó Sportegyesület vezető úszóedzője.

Úszóink nehéz időszakon vannak túl. Az egyesület két korábbi edzője nyáron közösen döntött úgy, hogy befejezik a versenyre való felkészítést. Ők jelenleg az iskolások úszásoktatását végzik.

„Augusztus elején derült ki véglegesen, hogy edző nélkül maradunk. Gyakorlatilag pár hét alatt kellet új edzőt találnunk, hogy legyen megfelelő emberünk mire kezdődnek az edzéseink. Az első időszakban ez nem sikerült, de hála a szülők összefogásának 3 hétig az ő felügyeletükkel, és kapott edzéstervek alapján úsztak a gyerekek. Szeptember közepén vettük fel Gergővel a kapcsolatot, hamar megállapodtunk, most már itt van nálunk, és mennek tovább az edzések” - mondta Elek Vilmos, a Fiedler Ottó Sportegyesület elnöke.

A változás más területen is érzékelhető. Az új edző két konditermi nyújtó edzést is előír a gyerekeknek, és rá kell kapcsolniuk a kilométerekre is, mert 3-4 héttel le vannak maradva, így van mit bepótolniuk. Most az alapozási időszak zajlik, a gyerekek pedig pozitívan állnak az új helyzethez. További jó hír úszók háza táján, hogy az egyesület egy pályázatnak köszönhetően infrastrukturális fejlesztésekre nyert támogatást. Ebből a forrásból egy tornatermet szeretnének létrehozni az uszodán belül, tervezik a rajtkövek cseréjét, elektromos időmérő beszerzést és gépészeti javításokra is fordítanának ebből az összegből. A sportegyesület, valamint a város vezetősége is bizakodva tekint a jövőbe, azt remélve, hogy a jó referenciákkal érkező 30 éves fiatalember vezető úszó edzőként jó lendületet hoz majd az egyesületnek. Kis Gergő tele van energiával és tervekkel, célja, hogy az ózdi sportolókkal jó eredményeket érjen el hosszútávon.


144_0_t 144_1_t 144_2_t 144_3_t
144_4_t 144_5_t 144_6_t 144_7_t
144_8_t 144_9_t
Vissza