Magabiztos győzelem (képgalériával)2017. október 2. (hétfő) 19:00 - Sportnews/6143_0_300.jpgJavítani tudott az Ózdi Football Club az utóbbi fordulók gyengébb teljesítménye után. A mieink hazai pályán a Gesztely együttesét fogadták, és magabiztos játékkal 3-0 arányban múlták fölül. A találkozó után csapatunk a tabella 4. helyén áll.

Nagyon fontos volt a jó szereplés az ózdiaknak, hiszen az utóbbi hetekben nem sikerült az elvárt szinten teljesíteni. Mivel a korábbi fordulókban 5 pontot engedett ki a kezéből a csapat, mindenképpen győzelemre volt szükség ahhoz, hogy tartani tudjuk a lépést az éllovas Sajóbábony együttesével.

„Úgy gondolom, hogy csapatunknak a bennmaradás a lényeg, mivel két éve alakultunk, és most kerültünk fel ebbe az osztályba. Annak ellenére, hogy négy kezdő játékosom nem tudta vállalni a játékot, nem vallottunk szégyent. Nekünk nem Ózdot kell megverni, hanem az alsóházban található csapatokat” - nyilatkozta Orlóczki Tibor, a Gesztely technikai vezetője.

Ellenfelünk is tisztában volt az erőviszonyokkal, így már a mérkőzés elején a védekezésre rendezkedtek be. Nem volt egyszerű feladatuk az ózdiaknak, hiszen minden támadásnál egy feállt gesztelyi védőfallal találták szemben magukat. A folyamatos nyomásnak köszönhetően az első félidő végén sikerült feltörni a vendégek védekezését, és Ficzere Marcell találatával megszerezni a vezetést. A második játékrészben tovább rohamoztak városunk sportolói. Az első találat után a vendégek szemmel láthatóan meginogtak, így még bátrabban támadhattak a hazaiak. A 48. percben sikerült tovább növelni előnyünket, a gólszerző ezúttal Kis Róbert volt. A következő percekben a sárga lapoké volt a főszerep, alig 10 perc alatt 3 figyelmeztetést is kiosztott a játékvezető. A hajrában Ádám Ferenc József találata állította be a végeredményt.

„Úgy gondolom, hogy egy nagyon kellemetlen ellenféllel találkoztunk hazai pályán. Egyértelműen az egy pontért jöttek, hiszen tíz emberrel védekeztek a saját térfelükön, és kontrajátékra alapoztak. Én fönt az öltözőben is azt mondtam, hogy gratulálok a csapatnak, férfi munka volt. Véleményem szerint, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot” - értékelt Farkas Simon, az Ózdi FC technikai vezetője.

A találkozó után csapatunk a tabella 4. helyén áll. A következő fordulóban az ÓFC a jelenleg 7. helyezett Szerencshez látogat. Szintén nehéz mérkőzésre készülhetünk, hiszen a vendéglátók 4 mérkőzést nyertek zsinórban és biztos, hogy szeretnék folytatni a jó szereplést.


143_0_t 143_1_t 143_2_t 143_3_t
143_4_t 143_5_t 143_6_t 143_7_t
143_8_t 143_9_t 143_10_t
Vissza