Harmadik helyezés (képgalériával)2017. október 2. (hétfő) 19:00 - Városnews/6142_0_300.jpgOrszágos harmadik helyezést ért el a Varázskéz jelnyelvi versenyen az Újváros Téri Általános Iskola tanulója György Rebeka. A megmérettetést a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézet TKK és az MTA „NyelvEsély” Szakmódszertani Kutatócsoport szervezte a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének támogatásával az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából.

A 13 éves kislány nagymamája révén figyelt fel a versenykiírásra, aki nagyothalló, valamint a SINOSZ Ózdi Helyi Szervezetének elnökségi tagja. A meseversenyen minden, jelnyelvet ismerő 6 és 16 év közötti fiatal részt vehetett. A felkészülésben Molnár Lilla volt segítségére, aki már két éve tanulja a jelelést, és akivel elkészítették a pályázathoz szükséges videót is.

A produkcióban Rebeka Varga Katalin Játékmackó című meséjét adta elő, aminek érdekessége, hogy 5 évvel ezelőtt ezzel a művel I. helyezést ért el az Ózdi Kistérségi Mesemondási Tanulmányi Versenyen. Az eredményhirdetést Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetében tartották.


142_0_t 142_1_t 142_2_t 142_3_t
142_4_t 142_5_t
Vissza