Sportos délután (képgalériával)2017. október 2. (hétfő) 19:00 - Városnews/6141_0_300.jpgKatus Attilával együtt tornáztak a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjai. A népszerű világ- és Európa–bajnok sportoló, személyi edző azért látogatott el az intézménybe, hogy az iskolai testnevelés órán kívül is rendszeres mozgásra buzdítsa a fiatalokat. A közös aerobik után életmód vezetési tanácsokkal is ellátta őket.

Katus Attila már több alkalommal is járt Ózdon, legutóbb a SZIKSZI-sekhez ugrott be egy kis közös tesmozgásra. A tanórák után az épület udvarán mintegy 50 diák élvezhette a szabad levegőn való sportolást a neves aerobik szakedző társaságában. Az iskola vezetősége fontosnak tartja, hogy ne csak a testnevelés órák alkalmával biztosítsanak lehetőséget tanulóiknak a mozgásra, hanem az adott kereteiken túl is. Egy pályázat teremtett most erre lehetőséget.

„Sajnos manapság jellemző az, hogy a gyerekek sokszor számítógép előtt töltik a délutánjaikat. Másrészt régóta vágyott tervünk volt az, hogy a szülőket becsalogassuk az iskolánkba, és ez a pályázat most lehetőséget nyújt arra, hogy ezt megtegyük. Egy ilyen látványos program megmozgatja annyira a gyerekeket, hogy élvezzék is azt” - mondta a Hajdú Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatóhelyettese.

A diákok mellett néhány pedagógus is bekapcsolódott a vidám sportprogramba. Az egész testet átmozgató, alakformáló aerobik gyakorlatokat nagyon élvezték a résztvevők. Különösen tetszett nekik az a közvetlenség, amellyel Katus Attila aktivitásra ösztönözte őket.

„Gyerekkorban dőlnek el bizonyos dolgok. Ahogyan felnőnek, amilyen étkezési szokások kialakulnak, ahogy a mozgáshoz viszonyulnak. Ezen később már sokkal nehezebb változtatni, éppen ezért ilyen szempontból ez egy igen érzékeny időszak. Fontos, hogy megfelelő ingereket kapjanak, például, hogy egy sportoló is lehet menő, és az egészséges életmód is lehet menő” - mondta Katus Attila, aerobik szakedző.

A tempós zene és a csapatépítő tréning jó kedvre hangoltak a fiatalokat, és az edzői instrukciókat követve a fitness guru lelkesedése is hamar átragadt rájuk.

„Fontosnak tartom a testedzést, mert e nélkül egy fiatal nem élheti az életét. Ha csak eszik, meg otthon ül, és nem mozog semmit, akkor elhízik, ellustul és ezzel nem ér el semmit” - fogalmazott Veres Adonisz, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákja.

A közös aerobik óra végén Katus Attila néhány életmódbeli és életvezetési tanáccsal is szolgált. Saját példájából merítve, kitartásra, szorgalomra buzdította hallgatóságát, és kiemelten hangsúlyozta az egészséges táplálkozás, a káros szenvedélyektől való tartózkodás, valamint a rendszeres testmozgás fontosságát. Az iskola udvarán egy rodeó szimulátor is helyet kapott, így a bátrabbak több-kevesebb sikerrel azt is kipróbálhatták, hogyan tudnának megülni egy bőszült bikát.


141_0_t 141_1_t 141_2_t 141_5_t
141_6_t 141_7_t 141_8_t 141_9_t
141_10_t 141_11_t 141_12_t 141_13_t
141_14_t 141_15_t 141_16_t 141_17_t
141_19_t 141_21_t 141_23_t 141_24_t
Vissza