Elfogadott javaslatok (képgalériával)2017. szeptember 27. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/6128_0_300.jpgKöltségvetési rendeletmódosításról, csatlakozási szándékokról, különböző ingatlanok kezeléséről és hasznosításáról is szó esett a képviselő-testület Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának ma délutáni ülésén. A grémium tagjai 8 előterjesztést, valamint 6 bizottsági hatáskörű napirendi pontot vitattak meg.

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tanácskozása második volt a képviselő-testületi ülést megelőző bizottsági ülések sorában. A teljes létszámmal megjelent tagok összesen 14 napirendi javaslatot tárgyaltak Tartó Lajos elnökletével. Az önkormányzat idei költségvetéséről szóló rendelt módosítására tett javaslattal indított a bizottság, melynek kapcsán Kovács-Hagyó Zoltán tett szóbeli kiegészítést, megindokolva az időközben felmerülő többletkiadások okozati tényezőit. A folytatásban szó esett a tankerülettel kötött vagyonkezelési szerződés módosításáról, a helyi önkormányzat tulajdonában lévő víziközművek elkövetkezendő 15 évre szóló fejlesztési tervének véleményezéséről, valamint klímapolitikai és természetvédelmi cselekvési tervekkel kapcsolatos csatlakozási szándékról is. A bizottsági ülésen több ingatlan kezeléséről, illetve hasznosításáról is tárgyaltak.

„Egyrészt vételi szándék is érkezett ingatlanra vonatkozóan, másrészt egy már általunk értékesített ingatlan beépítési kötelezettségét kérte a vevő, hogy hosszabbítsuk meg. Tárgyaltuk az Uraj út 50. szám alatti ingatlan sorsát is, ez most más kezelésbe kerül. Az Ózdinvest Kft-től a Startprogram Irodához megy át. Ez az épület, a korábbi uraji tanácsháza mára borzalmas állapotba került, de a Startprogram Iroda tudja hasznosítani raktárnak, és más egyéb célra is” - nyilatkozta Tartó Lajos, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Szóba került a Bolyki Tamás út 38. szám alatti ingatlan részleges használatba vételének, illetve üzemeltetésének kérdése is. Az épület a Katasztrófavédelem vagyonkezelésében áll, de az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft-hez kerülne át. A társaság ügyvezetője Veres Zoltán szerint is célszerű lenne, ha továbbra is önvédelmi képzések színtere maradna a szóban forgó ingatlan. A bizottsági ülés utolsó napirendi pontja az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. jelenlegi helyzetének tényállásával volt kapcsolatos.

„A Zöld Völgy Nonprofit Kft. vette át ezt a szolgáltatást. Jelenleg nem végez tevékenységet a társaságunk, mivel a hulladékgazdálkodási törvény változása megtörtént. Egyetlen bevételi forrásunk az ingatlan bérbeadása, ezt a Zöld Völgy bérli társaságunktól, de bérleti díjat nem tudnak fizetni, mivel ők sem kapják időben a finanszírozást. Így a társaságunk működőképessége veszélybe kerül, ezért is döntöttek a tulajdonosok a végelszámolás mellett, hogy a még menthető vagyonelemeket meg tudjuk tartani, és az ne vesszen el” - mondta Szabó Viktor, az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője.

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság alig egy óra leforgása tárgyalta meg az aktuális napirendi javaslatokat. Ez döntő többségben egyhangú szavazással történt, és csak néhány esetben merültek fel további kérdések az előterjesztések részleteire vonatkozóan.


128_0_t 128_1_t 128_2_t 128_3_t
128_4_t
Vissza