Megelőző szűrések (képgalériával)2017. szeptember 27. (szerda) 19:00 - Egészségnews/6126_0_300.jpgIsmét ingyenes szűréseken vehetnek részt az ózdiak. A szervezők elsősorban a betegségek megelőzésére szeretnék felhívni a lakosság figyelmét, hiszen az egészségmegőrzés mindenki számára fontos. Holnap, de a jövő hónapban is lesz lehetősége vizsgálatokon részt venni a helyieknek.

A felgyorsult életmód, a fogyasztási cikkek összetételének változása egyaránt felelősek a szervezetünkben bekövetkező változásokért. Fontos, hogy tisztában legyünk egészségi állapotunkkal, ezért érdemes rendszeresen részt venni szűrővizsgálaton. Bár sokan ódzkodnak az ilyen beavatkozásoktól, mégsem ajánlatos hosszú ideig kihagyni, mert sok problémára deríthetnek fényt, sőt akár életet is menthetnek. Ózdon számos egészséggel kapcsolatos program zajlik minden évben. Ebben és a jövő hónapban is lesz lehetősége a helyieknek ingyenes vizsgálatokon részt venni.

„A lakosság részéről igény mutatkozott az ultrahangos szűrővizsgálatra. Korábban a Jobbik irodában volt erre lehetőség, most az Alkotmány út 3. szám alatti orvosi rendelőnkben, illetve a Nemzetőr út 19. szám alatti I. számú háziorvosi rendelőnkben biztosítjuk a helyszínt a szűrővizsgálatra” - nyilatkozta Sivák Tamásné, az ÓTSZEGYII egészségügyi referense.

Szeptember 28-án, azaz csütörtökön dr. Regéczy Zoltán, radiológus, ultrahangos szakorvos várja majd az ózdiakat délelőtt 10 órától a Mentőállomás épületében. A vizsgálat körülbelül tíz percet vesz igénybe, amelyre mindenki jogosult, akinek érvényes TB kártyája van. Dr. Sahin Fawaz Mahmoud háziorvos szerint a gyógyítás mellett a prevenciónak nagyon fontos szerepe van, ezért ő is arra kér mindenkit, hogy akinek módjában áll, látogasson el holnap a ide.

„Egy hasi ultrahang szűrésen meg tudjuk állapítani, hogy van e a betegnek epeköve, van e esetleg veseköve, tumora, vagy daganata. A gyanús esetekben tovább szoktuk küldeni a beteget. A lakosság érdekeit képviseljük, a célunk a megelőzés” - mondta dr. Sahin Fawaz Mahmoud, háziorvos.

Akik esetleg nem jutnak el a megadott időpontban a helyszínre, azok október 26-án, délelőtt 10 órától a Városközponti Rendelőintézetben is megvizsgáltathatják magukat. A Civil Ház is folyamatosan helyszínt biztosít az egészséggel kapcsolatos programoknak. Ma például véradással lehetett segíteni beteg embertársainkon. Holnap ugyanitt látásvizsgálatra várják az ózdiakat délután egytől öt óráig. Október 20-án tíztől tizennégy óráig hallásvizsgálatnak ad otthont az épület. Lényeges információ, hogy páciensek fogadása mindenhol érkezési sorrendben történik, és a szolgáltatásokat térítésmentesen veheti igénybe a lakosság.


126_0_t 126_1_t 126_2_t 126_3_t
126_4_t 126_5_t 126_6_t
Vissza