Bizottsági ülés (képgalériával)2017. szeptember 26. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/6123_0_300.jpgJavaslatokról és beszámolókról tárgyaltak mai tanácskozásukon az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjai. Hét napirendi pontról szóltak az egyeztetések, amelyek közül az Ózdi Football Club beszámolója kapcsán merültek fel kérdések. Az eszmecsere végén Janiczak Dávid adott tájékoztatást egy folyamatban lévő ügyről.

Több résztvevő jelenlétében hét napirendet vitattak meg a képviselő testület Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának tagjai. Elmondható, hogy egyetértésben zajlottak a szavazások. Első napirendi pontként a város költségvetésének módosításával kapcsolatban szavaztak az illetékesek. Itt hat igenlő válasz érkezett a javaslatra, ám Vitális István és Obbágy Csaba tartózkodtak.

„Az időközben felmerült többletigények kielégítésre kerültek ebben az évben is, és további 400 milliós tartalékkal rendelkezik az önkormányzat, ebben már a kötelezettségekkel terhelt tartalékok is benne vannak” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A következő három témában egyhangúan elfogadta a bizottság a benyújtott javaslatokat. Ezek a Kazincbarcikai Tankerülettel való vagyonkezelési szerződés és a Miskolci Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás módosítására, emellett az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatói beosztás ellátására történő pályázat kiírására irányultak.

A bizottsági ülés második blokkjában beszámolókkal kapcsolatban osztottak meg információkat a részvevőkkel. A bizottság egyes tagjai az Ózdi Kézilabda Klub elnökségi ülésein részt szeretnének venni a későbbiekben. Az Ózdi Football Club beszámolója kapcsán Vitális István kért kiegészítést a benyújtott helyzetjelentéshez.

„Az elnökség személyi változásával az Ózdi Football Club elindult egy elég speciális úton, ami azt jelenti, hogy megpróbálunk minél nagyobb léptekben csatlakozni a Magyar Nemzeti Bajnoksághoz” - fogalmazott Gál László, az Ózdi Football Club elnöke.

A beszámoló kiegészítéseként kifejtették, hogy a fő célkitűzése az egyesületnek erre a bajnoki szezonra, hogy egy életképes és sportszervezési szempontból előremutató sportklubbá alakítsák át az Ózdi Football Clubot.

Az ülés végén  Janiczak Dávid tájékoztatta a megjelenteket, hogy vizsgálatot kért a tankerülettől annak a József Attila Gimnáziumban tanító magyar szakos pedagógusnak ügyében, aki a borsodnádasdi tragédia után a diákokat felzaklató házi feladatot adott fel.

„A mai bizottsági ülésen hét napirendi pontunk volt, plusz a nyolcadik az egyebek. Elmondható, hogy viszonylag egyetértésben történtek a szavazások, némely napirendi pontnál voltak tartózkodások, de zömmel egyhangú volt a bizottság álláspontja, és nagyrészt támogattuk a napirendeket” - nyilatkozta dr. Kósné Dargai Rita, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

A bizottsági egyeztetések a holnapi napon folytatódnak. Akkor a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, az Ügyrendi, Igazgatási és Rendészeti Bizottság, valamint az Egészségügyi, Szociális és Munkahelyteremtési Bizottság ülésezik.


123_0_t 123_1_t 123_2_t 123_3_t
123_4_t 123_5_t 123_6_t 123_7_t
123_8_t

 

Vissza