Lezárult bajnokság (képgalériával)2017. szeptember 26. (kedd) 19:00 - Sportnews/6120_0_300.jpgVárosunk adott otthont a Borsod MTB Bajnoka versenysorozat utolsó futamának. A megmérettetésre számos településről érkeztek sportolók. A mára már négy állomásból álló rendezvényt az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai álmodták meg. Az összetett eredményhirdetés során két helyi versenyző is a dobogóra állhatott.

Mindenki feszülten figyelte mit jósol a meteorológia, hisz a versenynap előtt igen komoly mennyiségű csapadék hullott. Ez a pályán is meglátszott, az agyagos részek eléggé csúszósnak bizonyultak. A rendezvény előtt, még felhők gomolyogtak a Bíben völgy fölött, ám az időjárás is hozzásegítette az Ózdi Kerékpáros Egyesületet egy jó hangulatú verseny lebonyolításához.

„2014-ben az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagsága álmodta meg, hogy szervezni kellene egy ilyen megyei bajnokságot. Mára az ország számos pontjáról érkeznek résztvevők, viszont azt fontos kiemelni, hogy az összetett versenyben csak a megyei lakcímmel rendelkezők eredményei számítanak. Ettől függetlenül mindenkit sok szeretettel vártunk ide a Bíben völgybe” - mondta Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

A program délelőtt a legkisebbek versenyével indult. Az első futamban a hét évnél fiatalabb versenyzők kategóriájában rögtön ózdi dobogónak örvendhettünk.

„Nagyon jól éreztem magam. Nem volt nehéz a verseny, harmadik lettem” - nyilatkozta Vild Botond, az U7 kategória 3. helyezettje.

Ebben az évben a pálya ugyan hosszabbra lett tervezve mint korábban, ám kevésbé volt technikás. Több mint 100 indulója volt a futamnak, és szinte mindenki elismerően beszélt a kialakított nyomvonalról, amely most egy 3,4 kilométeres szakaszon volt kialakítva. A Borsod MTB Bajnoka sorozat utolsó állomásán a férfiak között Baranyi Dávid Áron, míg a nőknél Kallus Edit végzett az élen.

Mivel utolsó etapjához ért a versenysorozat abszolút győztest is hirdettek. A dobogóra két ózdi kerékpáros is felfért, Kovács István" Pityikusz" a harmadik, míg Frölich Tamás a második helyen végzett az összetett versenyben. A dobogó legmagasabb fokára a miskolci Molnár Péter állhatott fel.

„Nem is gondoltam bele, hogy a sorozatot megnyerhetem, semmi ambícióm nem volt. A második versenyt a bátyám szervezete, ott sikerült jó eredményt elérni és akkor döntöttem el, hogy a többi futamon is indulni fogok. A harmadik versenyt sikerült megnyernem, itt az utolsó fordulóban kicsit elvesztettem azt az erőt, ami meg volt a nyáron, talán visszaütött a sok nyári edzés. Most nem tudom, hogy harmadik vagy negyedik lettem, de anyi volt az előnyöm, hogy sikerült megszerezni a bajnoki címet” - fogalmazott Molnár Péter, versenyző.

A szervezők a tervek szerint a következő évben is szeretnék megrendezni a bajnokságot, hiszen töretlen sikernek örvend. Az elkövetkező időkben talán valamelyik ózdi versenyző állhat fel a dobogó legmagasabb fokára.


120_0_t 120_1_t 120_2_t 120_3_t
120_4_t 120_5_t 120_6_t 120_7_t
120_8_t 120_9_t
Vissza