Zenei Klub (képgalériával)2017. szeptember 25. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/6119_0_300.jpgA Tempó Ütőegyüttes adott koncertet az Ózdi Muzeális Gyűjteményben. A rendezvényt szabad térre tervezték, ám az esős időjárás miatt végül a létesítmény bemutató termében csendültek fel a feldolgozások. Az ifjú zenészek színvonalas előadására sokan voltak kíváncsiak.

A Zenei Klub nevű programsorozat ettől az évtől szerepel a Múzeum program palettáján. Az elgondolás lényege, hogy különböző zenei stílusok bemutatásával szolgálják ki a kultúrát kedvelő közönség igényeit.

„Szerencsére ez már az ötödik M&M Zenei Klub itt a múzeumban. Ebben az évben indult útjára ez a programunk. Az az igazság, hogy az időjárást nem először tréfált meg minket. Ma a Tempó Ütőegyüttes fog játszani, nagy örömünkre” - mondta Oláh Zsolt, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark megbízott intézményvezetője.

A Tempó Ütőegyüttes fiatal zenészek egy csoportja, akik különböző zenei műveket dolgoznak át saját stílusukban. 2014-ben alakultak, azóta pedig számtalan alkalommal kápráztatták el a közönséget. Munkásságuk elismeréseként 2014-ben Kiemelt Nívódíjat kaptak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Zene- és Művészeti Iskolák XII. Kamarazenei Találkozóján.

„Jelenleg nyolcan vagyunk a zenekarban. Zenei stílusunk a pop, rock és a jazz. Most a koncerten régebbi dalokat fogunk előadni, de újabbakat is játszunk” - nyilatkozta Eke Tímea, a Tempó Ütőegyüttes tagja.

Az esemény kapcsolódott az Autómentes Nap történéseihez. Azok között az emberek között, akik a program előtt kitöltöttek egy regisztrációs lapot, egy kerékpárt sorsoltak ki. A következő Zenei Klub október 6-án lesz, amikor is egy budapesti Queen tribute zenekar fog bemutatkozni az ózdi közönség előtt.


119_0_t 119_1_t 119_2_t 119_3_t
119_4_t 119_5_t 119_6_t 119_7_t
119_8_tVissza