Gyermek labdarúgás (képgalériával)2017. szeptember 21. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/6105_0_300.jpgMegtartották a Bozsik Intézményi Program első rendezvényét. Korábban már szóltunk az egyesületi szintű gyermeklabdarúgásról, ahol a sportegyesületek igazolt sportolói mérték össze erejüket. Az iskolák közötti bajnokságban nem feltétlenül a profizmus, inkább a játék szeretete a lényeg.

Az egyesületi labdarúgással ellentétben, itt azok a fiatalok is játéklehetőséghez jutnak, akik nem rendelkeznek igazolással egyetlen sportcsapatnál sem. A rendezvényen a sajóvárkonyi, Újváros téri, táblai, a Bolyky Tamás Általános Iskola és a Hangonyi Általános Iskola csapatai bizonyíthatták tudásukat.

„A Bozsik Intézményi Program első rendezvényén öt iskola vesz részt. Mi a Sajóvárkonyi Általános Iskolából jöttünk. Iskolánkat 4 fiúcsapat 60 játékosa, és 3 leány csapat 45 játékosa képviseli a bajnokságban” - mondta Halmai Csaba, a Sajóvárkonyi Általános Iskola testnevelője.

Az intézményi programmal párhuzamosan zajlik a diákolimpiai versenysorozat is. Ott az a szabály, hogy a negyedik korcsoportos labdarúgók között nem lehet első és másodosztályú csapat által igazolt sportoló. Jól megfigyelhető volt, hogy az iskolák közötti tornákon nem feltétlenül a versenyszerű sport művelése a cél a gyermekeknél, sokkal inkább a játék szeretete.

„Gábor bácsi tartott nekünk jó edzéseket. A felkészülés során a meccsek mellett a játékra is jutott idő” - nyilatkozta Szabó Richárd, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Ezeken a tornákon nem születnek eredmények, hisz nem a versenyhelyzet kialakítása a fő célkitűzés. A játéknap végén a csapatok legjobbjai oklevelet kapnak, és minden kis focista ajándékban részesül. Az ehhez hasonló futballtornák az egész tanévben folyamatosan zajlanak majd városunkban.


105_0_t 105_1_t 105_2_t 105_3_t
105_4_t 105_5_t
Vissza