Ügyességi csapatbajnokság (képgalériával)2017. szeptember 20. (szerda) 19:00 - Sportnews/6102_0_300.jpg160 fiatal képviselte iskolája színeit azon a Városi Stadionban megrendezett csapatbajnokságon, amely két év után került vissza az atlétikai versenyprogramba. A megmérettetések között távolugrás, kislabda hajítás, súlylökés és 10x200 méteres váltófutás is szerepelt.

A hideg esős időjárás sem szegte kedvét a fiatal sportolóknak. Az erőpróbán 160, III. és IV. korcsoportos diák küzdött csapata elsőségéért. Súlylökésben a fiúk versenyében a Vasvár Úti Általános Iskola csapata végzett az élen , míg a lányoknál a Bolyky Tamás Általános Iskola csapata győzedelmeskedett. A 10x200 méteres vegyesváltót a Vasvár Úti Általános Iskola csapata nyerte 5 perc 24 másodperces idővel.

„Úgy alakul a mai versenyprogramunk, hogy ez az ügyességi csapatbajnokság 2 év után került vissza a versenypalettára. A térségi döntőt négy versenyszámban hirdetjük meg: súlylökésben, kislabda hajításban, távolugrásban és 10x 200-as vegyes váltóban” - mondta Török Richárd, Ózd Térségi Diáksport Bizottság titkára.

Távolugrásban a lányok és a fiúk versenyében is a bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskola csapata végzett az első helyen. Kislabda hajításban a fiúknál szintén a bánrévei intézmény csapata nyerte az erőpróbát, ám a lányoknál a Bolyky Tamás Általános Iskola csapata állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

„Indulok még súlylökésben is, kislabda dobásban indultam, de úgy érzem nem sikerült olyan jól. Kicsit kisebb lett mint tavaly, akkor nagyobbat, 56 métert sikerült dobnom. Távolugrásban nem szerepelek, mert nem az én számom, de 10x200-as váltóban még érdekelt vagyok” - nyilatkozta Kovács Krisztina, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Az atlétika verseny csütörtökön folytatódik. Ott az I. és II. korcsoportos diákok fogják összemérni erejüket. Náluk a súlylökés még nem szerepel a versenyszámok között, így ők távolugrásban, kislabda hajításban, emellett pedig 40 és 60 méteres síkfutásban teszik próbára erejüket, ügyességüket.


102_0_t 102_1_t 102_2_t 102_3_t
102_4_t 102_5_t
Vissza