Összefogással a közbiztonságért (képgalériával)2017. szeptember 13. (szerda) 19:00 - Városnews/6082_0_300.jpgVállalkozók is hozzájárultak Ózd biztonságosabbá tételéhez. Korábban már megírtuk, hogy a helyi kábelszolgáltató cég két nagy értékű, korszerű kamerát bocsátott a város rendelkezésére, ezt a felajánlást a napokban kiegészítette egy monitorral is. A közelmúltban pedig egy biztonságtechnikai cég képviselője rögzítőberendezéssel is megajándékozta a Városi Rendészetet, munkájuk megkönnyítése érdekében.

A térfigyelő központba eddig 19 kamera képe futott be, ezek az eszközök a peremkerületekben és a belvárosban vannak felszerelve. Ózd Város Önkormányzatának legutóbbi tanácskozásán térfigyelőkamerák kihelyezéséről határoztak a döntéshozók, az ehhez kapcsolódó munkálatok pedig rendben zajlanak. A napokban városunk alpolgármestere is megtekintette az új rendszer működését.

„Legutóbbi rendes testületi ülésen elfogadtuk Zubor László felajánlását, kettő darab térfigyelő kamerával bővítette a térfigyelő hálózatunkat, azóta már történt egyéb felajánlás is, Kovács István úr egy rögzítő berendezést ajándékozott a Városi Rendészet részére, illetve Zubor László a felajánlását még megtoldotta egy 24 colos modern monitorral is, amelyet nagyon szépen köszönünk mindkét vállalkozónak” - nyilatkozta Fidrus Péter, alpolgármester.

A közbiztonság fenntartása nem csupán a rendőrség feladata, a rendészet és a polgárőrség is jelentős mértékben hozzájárul a biztonságosabb környezet megteremtéséhez, de Fidrus Péter szerint a helyi vállalkozók társadalmi szerepvállalása is nagyon fontos a városnak.

„Az egyiket az Opel Szalonhoz helyeztük el, a másikat a Bolyki Tamás és a Kölcsey út sarkára, ezek nagy teljesítményű 4K-s kamerák, amelyek nagyon komoly felbontásra képesek, így nagyon jó felvételeket lehet készíteni az adott területektől, a régi megfigyelőrendszerhez képest sokkal jobbak” - mondta ifj. Zubor László, az Ózd Kábel-Net műszaki vezetője.

A kültéri térfigyelő eszközök egyenként több mint négyszázezer forintba kerülnek, a rögzítőberendezés, valamint a monitor összértéke is eléri a százötvenezer forintot. Zubor László az üzemeléshez szükséges internetelérést is térítésmentesen biztosítja a Városi Rendészet részére, a Falu térségében felszerelt kamera áramellátásának költségeit pedig az autószerviz tulajdonosa állja. Ezen a monitoron a közeljövőben négy terület lesz majd látható. Már most figyelemmel lehet kísérni az Alkotmány út, illetve a Brassói úton található Trianoni Emlékpark környékét, ehhez kapcsolódik majd hamarosan a Bolyki Tamás út térségében lévő, valamint a Somsályra kihelyezett kamerák képe is.


082_0_t 082_1_t 082_2_t 082_3_t
082_4_t 082_5_t 082_6_t 082_7_t
082_8_t
Vissza