Döntetlen eredmény (képgalériával)2017. szeptember 13. (szerda) 19:00 - Sportnews/6080_0_300.jpgAz elmúlt hétvégén először szerepelt hazai pályán a SalgÓzd Teke Klub. A Szuperliga második fordulójában a Közutasok Kaposvári Teke Klub csapatát fogadták. A mérkőzés végére mindkét csapat 4:4 pontot szerzett, így döntetlennel zárult az összecsapás. Az ifjúságiaknál az ózdiak simán nyerték a találkozót.

Nem várt könnyű feladat az ózdi tekésekre, hiszen csupán második szezonjukat játsszák a férfi Szuperliga mezőnyében. Az első fordulóban a Zalaegerszeg ellen álltak ki a mieink. Akkor elveszítették az összecsapást, viszont fontos kiemelni, hogy négy csapatvilágbajnok is szerepelt a zalaiak kötelékében, így egyértelműen ők számítottak az esélyeseknek.

„A tavalyi évet nagyon jól sikerült befejeznünk. Újonc csapatként hetedik helyen végeztünk. Nagyon bízom benne, hogy az idén is sikerül odaérnünk a hetedik-nyolcadik hely valamelyikére. Nem lesz könnyű dolgunk, mert a mezőny rendkívül erős” - mondta Havaj István, a SalgÓzd Teke Klub szakosztályvezetője.

A második fordulós mérkőzés már jelentősen jobban sikerült az ózdiaknak. A Közutasok négy csapatpontot fogtak, a SalgÓzd játékosai viszont több fát döntöttek, így a plusz két pont az SalgÓzd csapatáé lett, ezzel kiegyenlítve az állást. A végeredmény SalgÓzd TK - Kaposvári TK 4:4. Az ifjúságiak összecsapásán az ózdiak 4:0 arányban győzedelmeskedtek a rivális alakulat ellen.

„Csapatunk fő célkitűzése minden évben az, hogy a Szuperligában a biztos bentmaradást jelentő helyek valamelyikét megszerezze. Ez azt jelenti, hogy a legjobb 10-ben kell végeznünk. Tavaly a 9. helyet sikerült megszereznünk, aminek nem örültünk, de így alakult, sajnos volt jó néhány olyan vesztes mérkőzésünk, ami máshogy is alakulhatott volna” - nyilatkozta Kálny Krisztián, a Közutasok Kaposvári Teke Klub elnöke.

Csapatunk következő mérkőzését elhalasztották, így a folytatás a jövő hétvégén esedékes. Akkor a SalgÓzd játékosai a BKV Előre együttesénél vendégszerepelnek. A második forduló után a mieink a tabella 7. helyét foglalják el, az eddig bezsebelt egy pontnak köszönhetően.


080_0_t 080_1_t 080_2_t 080_3_t
080_4_t 080_5_t 080_6_t 080_7_t
080_8_t 080_9_t 080_10_t 080_11_t
080_12_t
Vissza