Nyári munka (képgalériával)2017. szeptember 12. (kedd) 19:00 - Városnews/6079_0_300.jpgSikeresen zárult Ózdon a 2017-es évben is a diákmunka program. Összesen 221 fiatalt foglalkoztattak idén városunk intézményei az Ózdi Városüzemeltető Intézmény és a Munkaügyi Központ együttműködésének gyümölcseként. A tanulók öt intézményben végeztek feladatokat július elsejétől augusztus 31-ig.

Nem először találkoztak városunk lakói diákmunkásokkal, akik a közterületeken és különböző intézményekben segítették az ott dolgozók munkáját. Öt intézmény, az Ózdi Városüzemeltető, a Művelődési, az Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, a Sport- és Élményközpont és a Városi Televízió foglalkoztatta a 16-25 év közötti fiatalokat. Amellett, hogy a tanulók zsebpénzre tehettek szert, új tapasztalatokkal is gazdagodtak. Sokan nemcsak magukra költötték a fizetésüket. Családjuknak is tudtak segíteni a havi kiadások rendezésében, valamint a tanévkezdéshez is jól jött egy kis plusz.

„Intézményeinkben szeretettel várták ezeket a nyári időszakban munkákba besegítő fiatalokat, illetve ők maguk is nagy szeretettel álltak különböző munkafeladatok, tevékenységek mellé” - mondta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Nagy Zsuzsanna elmondta, hogy a 221 főből összesen két diák volt az, aki közben máshol talált munkát, a többiek viszont végigdolgozták a nyarat. A jelentkezésnél egyébként igényfelmérést is végeznek, hogy ki hova szeretne kerülni, ezért mindenki a hozzá leginkább illő feladatot végezheti. Az intézményeknél a napi feladatok ellátásában segédkeztek a tanulók. Az ÓTSZEGYII-nél például az idősgondozásban segítettek, mentálhigiénés foglalkozásokon vettek részt, vagy társasjátékoztak az idősekkel. A strandon karszalagot osztottak, és a medencék környékén felügyelték a fürdőzőket. A Városüzemeltető Intézménynél hídkorlátokat festettek, homokozókat gyomláltak és az iskolai étkeztetésben is segítettek: gyerekeket felügyeltek, a tisztaságra, rendre vigyáztak. Az évek múlásával egyre többen jelentkeznek a nyári munkára.

„Mindig egy picit próbálunk minél több emberen, minél több diákon, minél több családon segíteni, úgyhogy a tavalyi létszámhoz képest egy pici növekedés volt. Mindig megpróbáljuk maximálisan kihasználni azt a keretösszeget, ami rendelkezésére áll a járásnak, vagy akár Ózd városának is, úgyhogy én azt gondolom, hogy ebben mindig egy picit fejlődünk” - nyilatkozta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szervezési és foglalkoztatási csoportvezetője.

A Városüzemeltetés minden évben igényfelmérést készít a program indulása előtt, hogy melyik intézményben mennyi diákot tudnak alkalmazni. Ekkor már a toborzás is elindul, ezután pedig a létesítmények a Munkaügyi Központnak küldik be a pályázatokat. A továbbiakban is szeretnének tanulókat foglalkoztatni, és minden évben egyre több fiatalt segíteni.


079_0_t 079_1_t 079_2_t 079_3_t
079_4_t 079_5_t 079_6_t 079_7_t
Vissza