Avató mérkőzés (képgalériával)2017. szeptember 11. (hétfő) 19:00 - Sportnews/6074_0_300.jpgKét profi női kosárlabdacsapat szereplésével avatták fel a Vasvár Úti Általános Iskola megújult tornacsarnokát. Az esemény a felkészülési időszak egyik állomása volt a két csapat számára. A barátságos mérkőzést végül a DVTK nyerte 88-64 arányban az Universitatea Kolozsvár ellen.

A termet szeptember elsején adták át ünnepélyes keretek között. Először az iskola tornászai szalag gyakorlatokat mutattak be, majd az Ózdi Tűzcsibék vették birtokba a játékteret. A fejlesztés 42 millió forintból valósult meg néhány hónap leforgása alatt. A csarnokot egyébként 20 év után újították fel, így ismét korszerű berendezésekkel és  esztétikus kinézettel várja a fiatal sportolókat.

„A csarnok felújítása már régóta időszerű volt. A Vasvár iskola megújult tornaterme méltó körülményeket ad a fiatalok számára, hiszen ez újra vissza lett adva rendeltetésszerűen a minőségi sportnak. A DVTK, mint a látványsportok egyik fontos bázisa, úgy gondolta, hogy erre a térségre ki kell terjesztenie a hatáskörét. Ez azt is jelenti, hogy a Tűzcsibék néven futó csodálatos gyermek kosárlabda együttes egyre szebben szerepel, ezzel nagyon sok fiatalt ide vonzva, mert ez a fő cél” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A beruházás megvalósításában igen fontos szerepet vállalt a DVTK, hisz különböző pályázatok révén az összeg 70 százalékát biztosították. Éppen ezért kézenfekvő volt, hogy a diósgyőriek női csapata legyen az egyik szereplője a gálameccsnek. A nézőtéren természetesen helyet foglaltak a DVTK utánpótlásának helyi tagjai, az Ózdi Tűzcsibék is, akik így testközelből figyelhették meg a sztárokat.  

„Szuper volt itt Ózdon játszani, ebben az új, felújított sportcsarnokban. Élveztük a meccset. Az elején nem kezdtünk túl jól, de aztán elkaptuk a fonalat, és a második félidőben már több mint 30 ponttal is vezettünk. Próbáltuk a saját stílusunkat játszani, ami nagyrészt sikerült is. Még mindig csak a felkészülési időszakban vagyunk, ezért is örültünk ennek a meccsnek. Köszönjük minden embernek akik hozzájárultak ahhoz, hogy létrejöhessen a mérkőzés” - mondta Štefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője.

A mérkőzés másik szereplője az Universitatea Kolozsvár csapata volt. A román első osztályban szereplő együttes a felkészülés keretében kétszer is találkozik a DVTK-val. Dragan Petricevic a kolozsváriak vezetőedzője elmondta, hogy rengeteg új játékosuk van, így nagyon keményen kell dolgozniuk, hogy elérjék azt a szintet, amit elvárnak tőlük.

„Így a szezon előtt még nem tudok túl sok mindent mondani, nem telt el elég idő ahhoz, hogy következtetéseket vonjak le. Sajnos nem tudtunk a találkozó második felében elég energiát mozgósítani. A hazai együttes játéka tetszett, sok szerencsét kívánok nekik a magyar bajnoksághoz és az Európa Kupához” - értékelt Dragan Petricevic, az Universitatea Cluj-Napoca vezetőedzője.

A mérkőzést végül több mint 20 pont különbséggel az Aluinvent DVTK csapata nyerte. Reméljük a tudatos utánpótlás nevelésnek köszönhetően a jövőben ózdi származású kosárlabdázó is helyet kap majd az NB1-es gárda keretében.


074_0_t 074_1_t 074_2_t 074_3_t
074_4_t 074_5_t 074_6_t 074_7_t
074_8_t 074_9_t 074_10_t 074_11_t
074_12_t 074_13_t
Vissza