Béruniós aláírás (képgalériával)2017. szeptember 8. (péntek) 19:00 - Politikanews/6068_0_300.jpgÓzdon is lehetősége nyílik a lakosságnak a béruniós kezdeményezés támogatására. Egy aláírásgyűjtő ív kitöltésével lehet hozzájárulni a Jobbik Magyarországért Mozgalom nemzeteken átívelő európai polgári kezdeményezéséhez. Az aktualitást az szolgálja, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás csak az árak nyugati színvonalát hozta el, a bérekét nem.

Nyolc ország csatlakozott ahhoz az európai polgári kezdeményezéshez, amelynek célja az, hogy egy hosszútávú gazdasági folyamat eredményeképpen felzárkózzanak a bérek az uniós színvonalra. Sajnos a nyugati és keleti országok között még mindig óriási eltérések vannak, így hatalmas mértéket ölt az elvándorlás, mely negatív hatással van mind az ország társadalmára, mind a gazdaságra. A Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi aktivistái a Polgármesteri Hivatal előtt ma hivatalosan is megkezdték az aláírások gyűjtését. Városunkban hétvégente a piacon, hétközben pedig a Jobbik helyi irodájában tölthető ki az adatlap. Aki szeretné online is aláírhat a www.berunio.hu oldalon. A kezdeményezés európai pártokon felülálló szintje miatt civilek csatlakozását is várják.

„Mindenki számára egyértelmű, hogy az országunk lassan kiürül. Pont azok a szakemberek és azok a jóreménységű fiatalok hagyják el Magyarországot, akikre a jövőt lehetne építeni, akik a gazdaságot fel tudnák lendíteni. Ennek a legfőbb oka, talán az egyetlen oka az, hogy itthon nem részesülnek megfelelő megbecsülésben, azaz nem kapnak megfelelő béreket ahhoz, hogy az az életüket tervezni tudják, meg tudjanak élni, és családot alapítani” - mondta Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke.

A Jobbik kezdeményezésének lényege nem csak az, hogy a hazai béreket a nyugati országok szintjére emeljék, hanem az is, hogy az egyes országrészek bérezése közti különbségek is eltűnjenek. Ezzel meg lehetne akadályozni nemcsak a külföldre való elvándorlást, hanem az anyaországon belül történő esetleges távmunkát is vissza lehetne szorítani, ezzel is segítve a családok egyesítését, helyben maradását.

„Tekintve azt, hogy a béruniós kezdeményezés erősen összefügg azokkal az össztársadalmi problémákkal, amely vidékünket is nagy mértékben jellemzi, szeretnénk lehetőséget biztosítani ezeken a standolásokon a párbeszédre. Elsődleges célunk a bérunióhoz az aláírásokat gyűjtése emellett, hogy beszélgessünk az emberekkel és minden problémát mondjanak el nekünk, ami nekik fontos, hisz nekem feltett célom, hogy a 2018 áprilisában esedékes választásokra egy olyan probléma térképpel álljak elő, ahol a valós gondokat tudom visszatükrözni, amelyeket az itt élők tapasztalnak meg” - fogalmazott Farkas Péter Barnabás, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

Amennyiben összegyűlik a szükséges számú aláírás, úgy azokat a Jobbik benyújtja az Európai Bizottság felé. Ezután kezdődhet el egy új uniós gazdasági program részletes kidolgozása. Hasonló jellegű bérfelzárkóztatási és gazdaság élénkítési programba kezdett az újraegyesítést követően Németország is, ahol a keleti és nyugati régió között jelentős életszínvonalbeli különbség volt. Ott mára jelentős eredményeket értek el, közel állnak a keleti bérek a nyugatiakhoz.


068_0_t 068_1_t 068_2_t 068_3_t
068_4_t 068_5_t 068_6_t 068_7_t
Vissza